Český eshop Zoot.cz vydává dluhopisy v objemu 150 milionů Kč

Michal PtáčekMichal Ptáček

zoot

Foto: Zoot

Výdejna radosti Zootu

0Zobrazit komentáře

Největší český eshop s módou a doplňky Zoot.cz si pro své fanoušky a především investory přichystal zajímavou novinku. Eshop, který loni dosáhl na tržby ve výši 706 milionů Kč, totiž začíná vydávat podřízené dluhopisy v celkovém objemu 150 milionů korun, který umožnují komukoliv do společnosti investovat.

Michal Mička 2

Přečtěte si takéMichal Mička z INCOMMING Ventures: Do konce roku chceme do startupů proinvestovat dalších 50 milionůMichal Mička z INCOMMING Ventures: Do konce roku chceme do startupů proinvestovat dalších 50 milionů

Dluhopisy se čtyřletou splatností a roční úrokovou sazbou 6,5 procenta budou po jejich vydání kótované na Burze cenných papírů Praha, s tím, že jejich emisi aranžuje společnost BH Securities a.s.

„K rozhodnutí uskutečnit veřejnou nabídku podřízených dluhopisů jsme dospěli po úspěšné pilotní emisi z konce minulého roku. Tehdy jsme vydali neveřejné dluhopisy o celkovém objemu 80 milionů korun pouze omezenému okruhu investorů. Když se rozprodaly během pouhých dvou týdnů, uvědomili jsme si, že o ně bude zájem i v rámci širší veřejnosti,“ vysvětluje Petr Ladžov, spolumajitel a finanční ředitel ZOOT.

„V současné době si nejsme vědomi, že by jakýkoli další velký hráč mezi českými online obchody uskutečnil veřejnou emisi dluhopisů. Věříme, že dluhopisy ZOOT mohou být pro zájemce z řad fyzických i právnických osob atraktivní nejen díky zajímavému zhodnocení investice a nízkému riziku neúspěchu, ale také díky možnosti přímo se podílet na dalším rozvoji třetí neoblíbenější značky v ČR,“ dodává Ladžov.

Minimální výše investice je pak stanovena na 50 tisíc Kč.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym