České startupové studio U+ získává 8% podíl v americkém startupu Igluu

Michal PtáčekMichal Ptáček

iglu-m1
0Zobrazit komentáře

České startupové studio U+, které působí na americkém a českém trhu, kde se podílelo například na tvorbě služeb Zonky, Sečteno, Autotým nebo provozu vlastních projektů Traffika, LensID a SingleCase, rozšiřuje své portfolio o další projekt. Prostřednictvím své divize U+Ventures, totiž podílově vstupuje do startupu Igluu, který zprostředková střednědobé pronájmy především pro studenty v okolí státu New York.

mana

Přečtěte si takéAlza.cz se pouští do prodeje potravin. Nově nabízí českou alternativní stravu MANAAlza.cz se pouští do prodeje potravin. Nově nabízí českou alternativní stravu MANA

U+ se podílelo na projektu od samotného vzniku, od designu, uživatelských výzkumů a prototypování, přes vývoj až po zajištění chodu Amazon Web Services, za což v něm získává 8% podíl.

“Projekt Igluu by nevznikl nebýt vynikající expertizy U+ v oblasti technologií a naší znalosti newyorského trhu s nemovitostmi. Do firmy bychom si nepustili jen tak někoho, U+ ale nebyla typický dodavatel, byla nám průvodcem, nastavila jednotlivé části projektu a vedla celý vývoj,” říká o projektu Martin Mucha.

Zakladatel a CEO U+ Jan Beránek pak dodává…

“Poptávky po naší práci za ekvitu dostáváme denně, doposud jsme je však bez výjimky odmítali. Stabilizace růstu firmy a zvyšující se počet amerických klientů nám nyní dávají možnost investovat do zajímavých projektů a rozšířit tak naši divizi U+Ventures. Chceme, ať je U+ první volba práce pro kohokoliv, kdo chce stavět startupy. Na digitálních řešeních se naučí základy a na startupech na zakázku celkový pohled na produkt. U+Ventures pak dává zaměstnancům možnost postavit si vlastní firmu s podporou U+ – UX, prototypováním, vývojem a infrastrukturou. Jsme tak sami sobě klientem.”

igluu-2

Igluu

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym