Česká Etnetera loni dosáhla na obrat ve výši 426 milionů Kč

Michal PtáčekMichal Ptáček

etnetera-h

Kanceláře Etnetery v pražských Holešovicích

0Zobrazit komentáře

Česká digitální skupina Etnetera Group, jejíž společnost Etnetera a.s. se věnuje především zakázkovému vývoji webových a mobilních aplikací pro klienty jako Škoda, O2, Albert nebo Fortuna, má za sebou z pohledu růstu další zajímavý rok. V uplynulém fiskálním roce 2016 totiž skupina dosáhla na obrat ve výši 426 milionů Kč, při zisku 48 milionů Kč.

mana

Přečtěte si takéAlza.cz se pouští do prodeje potravin. Nově nabízí českou alternativní stravu MANAAlza.cz se pouští do prodeje potravin. Nově nabízí českou alternativní stravu MANA

Největším dílem pak do skupiny z tohoto pohledu přispěla právě Etnetera a.s., která se na celkovém obratu podílela částkou 212 milionů Kč, při provozním zisku 35 milionů Kč. Další společnost ze skupiny, konkrétně Etnetera Motion, pak svůj obrat dostala na 50 milionů Kč, společnost Fragile media pak na 94,5 milionů Kč.

Plány pro následující rok pak spoluzakladatel společnosti Václav Bittner vidí takto…

„Současným cílem Etnetera Group je maximální zaměření na technologie. Po internetu a revoluci chytrých telefonů se otevírají nové cesty, které změní technologickou mapu světa, a Etnetera Group na ní chce být. Změny se budou týkat zejména těchto oblastí: energetika, mobilita, umělá inteligence, robotika, virtuální realita,”

Prvním krokem v tomto směru jsou investice do projektů Battswap a VRgineers zaměřující se na vývoj VR technologií a nebo organizace konference Future Port Prague, jejímž je CzechCrunch mediálním partnerem.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym