Vítězem hackathonu HackPrague, který založil český student Yalu je appka propojující API Facebooku, Airbnb a Googlu

Jiří SvobodaJiří Svoboda

0Zobrazit komentáře

V prostorách pražského coworkingového centra K10 se minulý víkend uskutečnil hackaton HackPrague. Jednalo se o akci s mezinárodní účastí, při které se na 150 účastníků v 26 soutěžních týmech přišlo poprat o hlavní cenu ve výši 50 tisíc korun. K výhodám, které měly během 36 nabitých hodin k dispozici, patřily mimo jiné volná volba ve výběru témat i mentoring například od Jasona Brookse z Facebooku, Mateusze Bałasze z Googlu, nebo Jakuba Nešetřila z českého Apiary.

Vyvoleným projektem, který kromě hlavní výhry získal cenu od partnera Kiwi.com, se následně stala aplikace Whadoo. Jejím principem je kombinace API ze služeb jako Airbnb, Facebook a Google, pomocí kterých sbírá data uživatelů a je jim tak schopna doporučit aktivity spojené s cestováním – přes ubytování, zážitky až po gastronomii.

paypalipad

Přečtěte si takéPayPal spouští zrychlené převody, díky kterým si pošlete peníze na bankovní účet do několika minutPayPal spouští zrychlené převody, díky kterým si pošlete peníze na bankovní účet do několika minut

Organizátorský tým akce tvořili čtyři studenti. Jedním z nich byl Minh Tri Pham, student informatiky na Yaleově univerzitě, který v minulosti sám vyhrál hackaton pořádaný Facebookem a po ukončení studií nastoupí jako produktový manažer do Uberu. Pomohl mu i jeho spolužák, Chris Wan, který pro změnu pořádá pro univerzitu hackaton YHack, organizaci na české půdě pak zprostředkovali studenti ČVUT Michal Jirků a Bolek Kerouš. Jak sami říkají, podle nich je právě mezinárodní účast jedním z hlavních specifik HackPrague.

“Byli jsme poslední rok na zhruba desítce hackathonů, mnoho z nich dokonce vyhráli. HackPrague je určitě nejlepší akce, kterou jsme navštívili, překonala i zahraniční hackathony,” říká Josef Korbel, člen vítězného týmu Whadoo.

fb-banner
Mezi osmi oceněnými finalisty, které také neminula ocenění od partnerů akce, se řadila například aplikace SummApp, která nahrává v mobilu hovory a na základě rozpoznání klíčových slov je následně schopna nabídnout uživateli aktivity, jako uložit diskutovanou událost do kalendáře, najít místo na navigaci nebo automaticky poslat elektronickou vizitku s kontaktními údaji.

IMG_0208

Diskuze (0)

Novinka

Anonym