Verizon potvrzuje 4,5 miliardový nákup Yahoo a Marissa Mayer definitivně odstupuje

marissamayer
0Zobrazit komentáře

Detaily ohledně transakce, ve které měl americký Verizon koupit dlouholetého hráče na mediálním trhu, Yahoo, jsou známy již delší dobu – celý prodej ovšem doposud nebyl oficiálně schválen. Verizon nyní potvrdil, že celou skupinu, ve které je mimo jiné i sociální síť Tumblr, server TechCrunch, Engadget, Flickr nebo AOL, oficiálně převzal za 4,5 miliardy dolarů.

Yahoo takřka 5 let vedla dnes 42letá Marissa Mayer, která si ve své pozici přišla na 24,9 milionů dolarů ročně a nyní ji čeká zlatý padák ve výši 23 milionů dolarů, který dostane při svém odchodu. Yahoo by se nově mělo spojit s AOL do nové společnosti s názvem Oath – ta projde zhruba 15% snižováním stavů, především v marketingovém a obchodním oddělení.

sonypaper

Přečtěte si takéTohle je nový tablet od Sony, který vydrží 3 týdny bez nabíjení a napodobuje povrch papíruTohle je nový tablet od Sony, který vydrží 3 týdny bez nabíjení a napodobuje povrch papíru

Oath bude spravovat na 50 mediálních značek, které globálně dosahují přibližně na 1 miliardu uživatelů, a bude vedené Timem Armstrongem, který doposud působil jako CEO AOL. Nutno říci, že za dobu vedení Marissy Mayer se Yahoo obecně moc nedařilo – povedlo se jí jen prohloubit postupný úpad společnosti nebo pomoci k úniku zásadních dat o uživatelích.

yahoo

Na druhou stranu Verizon nekoupil vše, co Yahoo vlastní. Část patentů nebo například divize Yahoo Japan, držící podíl v čínském koncernu Alibaba zůstane pod vlastní společností s názvem Altaba. Marissa Mayer bude po zlatém padáku stále držet akcie v Yahoo v hodnotě přibližně 20 milionů dolarů, které se připojí ke 3 milionům dolarů v hotovosti.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym