Tesla Model X je podle nových crash testů nejbezpečnějším SUV na světě

modelx

Tesla Model X

0Zobrazit komentáře

O elektromobilech Tesla se již dlouhodobě mluví jako o momentálním technologickém vrcholu v dané kategorii. Ostatně již brzy jich uvidíme v ulicích mnohem více, protože od příštího měsíce se dostane do produkce nový Model 3 a v blízké budoucnosti i nové SUV s názvem Model Y nebo nákladní automobil a pick-up. Jak si ale Tesla vede z pohledu bezpečnosti?

To, zvláště u aktuálního Modelu X, bylo až do startu tohoto týdne velkou neznámou. Úřad NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) provedl hloubkové testování tohoto SUV, ze kterého vyšlo, že Tesla Model X uspěla na plný počet bodů v každé jednotlivé kategorii, což z ní dělá nejbezpečnější SUV současnosti.

pokemongo_feat-1500×844

Přečtěte si takéTvůrci Pokémon Go vydělali díky sponzorům stovky milionů dolarů a chystají novou hruTvůrci Pokémon Go vydělali díky sponzorům stovky milionů dolarů a chystají novou hru

Podle informací k tomu přispívá i rozložení váhy baterií v podvozku, které víceméně zcela zabraňují možnosti převrácení vozidla – to je ostatně hlavní problém u většiny aut podobného typu. Podle testů je tak na 93 % pravděpodobné, že se majitelé vozů z havárie dostanou zcela v pořádku, respektive bez větších zranění.

O tom se ostatně můžete přesvědčit na následujících videích:

Diskuze (0)

Novinka

Anonym