Tato chytrá cyklistická helma přivolá pomoc v případě vážné nehody

redakceredakce

MT1-2
0Zobrazit komentáře

Tento týden v pondělí proběhla v prostoru Bio Oko na Praze 7 už tradiční přehlídka mobilních aplikací AppParade, za kterou stojí magazín Médiář, v čele s jeho šéfredaktorem Ondřejem Austem. Mezi projekty, které společně s vítěznou aplikací Tichá Linka nabízející nepřetržité tlumočnické služby pro neslyšící zaujaly nejvíce, bezesporu patřila i cyklistická helma Livall, která by se ve spojení s aplikací Livall Riding mohla stát užitečnou výbavou všech, kdo tráví hodně času na kole.

DSC_0060

Přečtěte si takéZakladatel TopMonks, PurposeFly a organizátor Wisephory Jiří Fabián: řídíme se heslem pořád se uč a pořád někoho učZakladatel TopMonks, PurposeFly a organizátor Wisephory Jiří Fabián: řídíme se heslem pořád se uč a pořád někoho uč

Chytrá helma Livall, která je vybavena například vestavěným zadním světlem a ukazatelem směru, které se spouštějí dálkovým ovladačem z řídítek kola nebo vestavěnými reproduktory, které umožňují poslech hudby z telefonu prostřednictvím Bluetooth, totiž zároveň obsahuje i otřesové čidlo. A právě to ve spolupráci se zmíněnou aplikací, kterou na AppParade představil český tým Satomar starající se o českou lokalizaci, slouží jako pomocník při nehodě cyklisty.

Pokud dojde k nehodě, aplikace konkrétně spustí 90 vteřinové odpočítávání a pokud je cyklista například v bezvědomí a odpočítávání nezastaví, vyšle následně telefon předem definovaným kontaktům nouzové zprávy s přesným určením místa nehody.

Aplikace samotná je zdarma a stahovat ji můžete pro iOS zde a pro Android zde.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym