Seznam Zprávy jdou do ostrého provozu a spouští oficiální web

Michal PtáčekMichal Ptáček

seznm
0Zobrazit komentáře

Je tomu přibližně 9 měsíců, co česká internetová jednička Seznam, představila novinku v podobě Seznam Zpráv s ambicí vybudovat z projektu moderní zpravodajský portál. Nyní Seznam Zprávy po testovacím období míří do ostrého provozu a souběžně s tím představují oficiální, přepracovanou homepage projektu a také nové členy redakce.

luptak

Přečtěte si takéEtický hacker Pavol Lupták: Anonymní kryptoměny a decentralizace služeb způsobí do pár let kolapsEtický hacker Pavol Lupták: Anonymní kryptoměny a decentralizace služeb způsobí do pár let kolaps

Těmi se stávají byznysová reportérka Zuzana Kubátová, která do konce května vedla ekonomickou redakci MF Dnes a v Seznamu nastupuje na pozici zástupkyně šéfredaktora, dále ekonomický redaktor Aleš Černý, který psal pro redakci MF Dnes a iDnes.cz, Petra Benešová z Českého rozhlasu, moderátorka Martina Spěváčková a Filip Vích z DVTV.

„Seznam Zprávy si za necelý rok od startu získaly pevnou pozici v čele českého on-line videozpravodajství. Od svého startu se naše průměrná měsíční čísla reálných uživatelů pohybují okolo 3,2 milionů. Seznam Zprávy jsou v černých číslech a nám to dovoluje rozšířit výrobu na 15 hodin videoobsahu týdně. Máme velké ambice. Chceme, aby do konce roku Seznam Zprávy ve všední dny navštívilo okolo 900 000 reálných uživatelů. To je oproti současnosti zhruba dvacetiprocentní nárůst. I proto se intenzivně připravujeme na volební podzim, kdy představíme další zajímavé inovace“, říká Igor Kalaš, ředitel obsahu v Seznam.cz

S rozšířením redakce se pak chystá i několik nových reportérských, názorových i společenských pořadů. A to konkrétně pohledy na byznys a úspěšné podnikání Adama Junka, rozhovory Zuzany Kubátové o klíčových tématech s českými a slovenskými byznysmeny, nebo týdeník Lucie Stuchlíkové a Václava Dolejšího z parlamentního zákulisí.

Mezi názorovými pořady se pak v nové podobě objeví rozhovory Jindřicha Šídla, Renaty Kalenské a Jiřího Kubíka. Ty doplní živá debata ve studiu s názvem Duel a komentované výběry z aktuálních událostí, které denně budou připravovat reportéři Seznam Zpráv. Pavel Cyprich pak diváky každý týden zavede do světa moderních technologií, Anita Baselová představí mladé lidi, jejichž příběhy by neměly zapadnout a Zuzana Hodková s Veronikou Jonášovou vezmou diváky do míst, kde žijí a pracují známí Češi a Slováci.

V konečném součtu pak tato nová rozšíření mají přinést Seznamu přes 700 hodin videa ročně.

szn11

Diskuze (0)

Novinka

Anonym