Nová česká služba Valuo.cz, za kterou stojí bývalý CTO Seznamu, dokáže zdarma odhadnout tržní cenu nemovitostí

Filip HouskaFilip Houska

val
0Zobrazit komentáře

Na český startupový trh se začíná drát nadějný hráč z Mladé Boleslavi, Valuo.cz, který má za cíl zrychlit a zjednodušit proces zjišťování odhadů tržních cen domů a bytů po celé České republice.

Proces, kdy si chce zájemce zjistit tržní cenu nemovitostí, není ničím neobvyklým: v našich internetových vodách existuje řada cenových map, které takové výsledky dokáží zajistit. Valuo.cz však vyzdvihuje dva hlavní benefity, díky nimž má být tento výpočtový nástroj, který čerpá z parametrů jako poloha, typ nemovitosti, stav, velikost či konstrukce, číslem jedna pro tyto účely.

rondoipad

Přečtěte si takéČeský projekt Rondo hlásí 100 tisíc uživatelů a více než 4 miliony korun ve vyplacených výhráchČeský projekt Rondo hlásí 100 tisíc uživatelů a více než 4 miliony korun ve vyplacených výhrách

Jedním z důležitých aspektů je cena za využívání, která je u konkurence běžná. V tomto případě však nehraje žádnou roli, jelikož je Valuo.cz zcela zdarma. Dalším prvkem je databáze až 100 tisíců bytů a domů v ČR, které se v posledních šesti měsících prodaly, respektive prodávaly. Podle vyjádření Radka Šitery, spoluzakladatele služby, prošla tato databáze ruční kontrolou, čímž se zvyšuje přesnost výpočtů odhadů.

Projekt má podle týmu, kde figuruje i bývalý CTO Seznamu, Petr Šnajdr, ambice díky svému technologickému zázemí v podobě algoritmů a mechanismů sběru dat prorazit i v zahraničí.

„Během příštích 12 měsíců plánujeme Valuo rozšířit do dalších 3 zemí. Zajímají nás především státy jižní Evropy, kde je technické řešení současných realitních webů hodně pozadu oproti Velké Británii, Německu, Polsku a dalším zemím střední a severní Evropy,“ říká Šitera.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym