Miliardář Karel Komárek a Rockaway investovali do brněnského startupu ThreatMark

Michal PtáčekMichal Ptáček

kkcg

Miliardář Karel Komárek z KKCG vlastnící Springtide Ventures

0Zobrazit komentáře

Investiční fond Springtide Ventures, spadající do skupiny KKCG českého miliardáře Karla Komárka a startupová divize investiční společnosti Rockaway, Rockaway Ventures  se společně rozhodly investovat do dalšího tuzemského startupu.

Je jím brněnský technologický projekt ThreatMark, který před dvěma lety vznikl jako specializovaná laboratoř zaměřující se na vývoj řešení na ochranu proti kyber útokům a podvodům v online prostředí.

Processed with VSCO with hb1 preset

Přečtěte si takéJan Částek z GAMEE: Potřebujeme zvětšit naši komunitu hráčů, ovlivnit jich můžeme až miliarduJan Částek z GAMEE: Potřebujeme zvětšit naši komunitu hráčů, ovlivnit jich můžeme až miliardu

Kromě vývoje vlastních bezpečnostních řešení se pak startup zabývá také výzkumem v oblasti detekce malware, umělé inteligence a behaviorální biometrie a aplikacemi těchto poznatků v produkčním prostředí zejména bankovních zákazníků. Bankám tak například pomáhá plnit i legislativní požadavky, které vychází z normy PSD2. 

„ThreatMark vyvinul systém, který velmi efektivně detekuje celé spektrum podvodů a aktuálních útoků v online aplikacích. Produkt svou robustností konkuruje zavedeným značkám na trhu fraud detection a díky inovativnímu přístupu umožňuje rychlou integraci do prostředí,“ říká spoluzakladatel společnosti ThreatMark Tomáš Strýček.

threat

Springtide Ventures, kteří mají v následujících letech v plánu proinvestovat do technologií 40 až 60 milionů eur, společně s Rockaway získávají v projektu 32,2 %.

„Získání venture kapitálu je pro většinu startupů vysněná meta. Nám se ji podařilo dosáhnout, za což vděčíme enormnímu nasazení i kvalitě celého týmu ThreatMark. Nově získané prostředky, ale i zkušenosti silných partnerů nám umožní nejen akcelerovat rozvoj produktu, ale především významně posílit obchodní aktivity na zahraničních trzích“, říká Michal Tresner, výkonný ředitel a jeden ze zakladatelů ThreatMark s.r.o.

Částka, kterou oba investiční fondy do startupu vložily zveřejněna nebyla.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym