Český analytický startup Socialbakers má nového CEO, který přichází z AVG

yuval
0Zobrazit komentáře

Už to budou 2 roky od doby, kdy z čela jednoho z největších českých startupů, Socialbakers, který analyzuje data ze sociálních sítí, odešel jeho zakladatel a původní CEO, Jan Řežáb. Ten si v rámci firmy ponechal pozici Executive Chairmana a o rok později se dostal do vedení čínské společnosti Goodbaby, kterou vede na pozici CEO pro digitální technologie, po boku globálního CEO, Martina Poše.

Teď se uvnitř pražského startupu dějí další změny. Z pozice stávajícího ředitele společnosti odchází Robert Lang, který se vystřídá s Yuvalem Ben-Itzakem, jenž dříve působil jako CTO v českých společnostech Outbrain nebo AVG.

palmerluckey

Přečtěte si takéZakladatel Oculus VR, Palmer Luckey, po odchodu z Facebooku pracuje na zcela novém startupuZakladatel Oculus VR, Palmer Luckey, po odchodu z Facebooku pracuje na zcela novém startupu

Samotnou změnu pak okomentoval Jan Řežáb slovy:

„Vítáme Yuvala do Socialbakers a těšíme se na to, že budeme profitovat z jeho načerpaných technologických a produktových zkušeností. Ty jsou přímo aplikovatelné na svět sociálních médií a budoucnost Socialbakers. Věříme, že toto nezvyklé spojení zkušeností, leadershipu a zápalu posune Socialbakers na novou úroveň.“

Služby Socialbakers momentálně využívají tisíce firem z takřka 100 zemí a celá databáze spravuje na 8 milionů profilů na sociálních sítích, mezi kterými startup momentálně analyzuje nejen Facebook, ale i Twitter nebo YouTube.

wersm-jan-rezab-e1432655989433

Zakladatel a původní CEO Socialbakers, Jan Řežáb

Diskuze (0)

Novinka

Anonym