Apple Music se s novým ročním plánem stává nejlevnější službou na streamování hudby

applemusic
0Zobrazit komentáře

Na poli hudebních streaming služeb jsou momentálně především dva hráči – Apple, který má za sebou obrovský brand a již více než 100 milionů uživatelů, s přibližně 30 % platících a švédské Spotify, jenž zaznamenalo v minulém týdnu přes 140 milionů aktivních uživatelů a 50 milionů placených účtů.

Hlavními rozdíly mezi oběma službami je především exkluzivita některých umělců, kteří se zavážou k tomu, že na té či oné platformě vypustí svoji hudbu exkluzivně na předem určenou dobu. Apple se ale rozhodl, že zkusí další experiment, který by ke službě mohl přivést další uživatele a dorovnat tak čísla konkurence. Spouští totiž roční předplatné.

alza

Přečtěte si takéAlze zavedení bitcoinů vygenerovalo během pár týdnů miliony KčAlze zavedení bitcoinů vygenerovalo během pár týdnů miliony Kč

Místo obvyklých 9,99 dolarů z měsíce na měsíc je tak možné jednorázově zaplatit 99 dolarů za rok. Zhruba dva měsíce tak uživatelé dostanou zdarma a pro Česko to znamená, že je služba zhruba o 300 korun ročně, respektive 25 korun měsíčně levnější. Možnost upgradu v aplikaci ovšem dostávají pouze stávající uživatelé, ti noví musí stále vybírat mezi původními plány a plán změnit později.

To vše pak zároveň platí pouze pro individuální předplatné, nikoliv rodinné, které je nastaveno na 14,99 dolarů a lze ho sdílet mezi více uživateli. Plán je momentálně k dispozici na americkém trhu, s tím, že by během několika příštích týdnů, maximálně měsíců měl být dostupný i pro český trh.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym