16letý developer vytvořil relaxační aplikaci, která vám pomůže usnout do 60 sekund

pulse2
0Zobrazit komentáře

I když tomu v mnoha případech, hlavně v mladším věku, nepřikládáme na důležitosti, spánek je jednou z nejzásadnějších součástí dne a jeho efektivita a kvalita je stěžejní. I během několika málo hodin si může tělo odpočinout lépe, než za 10 hodin spánku – k měření jeho kvality nebo ideální doby, kdy se vzbudit, existuje mnoho aplikací, ale i offline technik, jejichž ovládnutí chce dlouhý a pravidelný trénink – ten se ale vyplatí.

To si řekl i 16letý developer z Německa, Jonas Lecking, CEO vlastní vývojářské společnosti 24-7-applications, který po své pilotní aplikaci na správu každodenních životních výzev, vytvořil na první pohled jednoduchou hříčku s názvem Pulse. Aplikace je schopna za pomocí vědecky prověřených technik naučit své uživatele usínat efektivně, a to již během jedné minuty.

strv-kancelare_2

Přečtěte si takéSTRV spouští druhý ročník vzdělávacího programu pro 25 juniorních vývojářů a designérůSTRV spouští druhý ročník vzdělávacího programu pro 25 juniorních vývojářů a designérů

Kombinuje několik způsobů, se základem v technice dýchání vyvinuté Andrewem Weilem, v kombinaci s relaxačními cvičeními, které se používají v armádě pro zklidnění před okolním stresem a usínání ve ztížených podmínkách. Cvičení probíhají v jednoduchém rozhraní a aplikace při nich ukazuje přesnou vizualizaci nádechů a výdechů.

pulse

Někteří mohou namítnout, že je celá aplikace až příliš jednoduchá, jelikož hlavní technika spočívá v nádechu nosem, několikavteřinovém zadržení a výdechu pusou – postupně jsou ovšem implementovány i další způsoby. Aplikace je momentálně dostupná pouze pro zařízení s iOS a je zcela zdarma. Pokud dosáhne zajímavého počtu stažení a pravidelných uživatelů, Lecking ji přivede i na Android.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym