Vlastník českého Damejidlo.cz získal v posledním investičním kole 387 milionů eur

damejidlo
0Zobrazit komentáře

Jedna z největších společností zaměřujících se na provoz a investice do projektů souvisejících s rozvozem jídla a potravin, berlínské Delivery Hero, které zároveň vlastní po úspěšném odkupu český rozvozový startup Damejidlo.cz, má za sebou další kolo investic, jenž je tím posledním před oficiálním oznámením IPO (veřejné nabídky akcií).

Delivery Hero tak od investiční společnosti Naspers vybralo celkem 387 milionů eur, tedy přes 10,2 miliardy korun, což s dalšími cca. 1,4 miliardami dolarů na investicích posunuje firmu k valuaci přesahující 3,1 miliardy dolarů. Delivery Hero z podstatné části patří německému inkubátoru Rocket Internet, který po několika investicích vlastní na 37,7 %.

buffett

Přečtěte si takéLegendární investor, Warren Buffett, se zbavil třetiny svých akcií v technologické firmě IBMLegendární investor, Warren Buffett, se zbavil třetiny svých akcií v technologické firmě IBM

Delivery Hero prostřednictvím všech svých aktiv zprocesovalo v minulém roce přes 171 milionů objednávek z přibližně 150 tisíc restaurací ve 40+ zemích, potvrzuje server TechCrunch.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym