Takto by měla již brzy graficky vypadat nová podoba Windows 10

ms6
0Zobrazit komentáře

Přiznáváme to neradi, ale Microsoft za posledních pár let ušel slušný kus cesty, a začal svůj hardware i software dorovnávat s opěvovanou konkurencí, tedy především s Applem, jeho MacBooky a systémem MacOS. Microsoft to nedávno potvrdil i představením Surface Laptopu, který nápadně designem právě MacBook připomíná.

A právě toto a další nová zařízení chce technologická firma vybavit vylepšenou podobou svého systému Windows 10. Ten by měl po vzoru Googlu dostat plochý, čistý design, zaměřený na typografii a jednolité jednobarevné bloky, které vycházejí z původní verze systému. Microsoft bude jednotlivé části vypouštět postupně v rámci aktualizací a testovat.

applepark

Přečtěte si takéPodívejte se na aktuální podobu nového sídla Applu, které se otevře letos v září (video)Podívejte se na aktuální podobu nového sídla Applu, které se otevře letos v září (video)

Společnost představila celý koncept, jenž dostal název Fluent Design System, během zhruba hodinové prezentace na Microsoft Build Keynote. Okna a všechny prvky by se měly překrývat zcela novým způsobem, částečně pomocí průhlednosti a částečně za pomoci nového stínování, souběžně s tím budou mít všechny elementy vlastní animace, které budou využívat scrollování do stran.

To vše by se mělo k uživatelům dostat ve dvou hlavních vlnách – v té první bude k dispozici poloprůhledný materiál s jemnou texturou s názvem Acrylic, nové animace a parallax efekty nebo speciální kontextová menu, která se objeví pouze tehdy, když je uživatel může potřebovat. Microsoft k tomu slibuje, že tyto změny nebudou mít negativní vliv na výdrž baterie.

Druhá vlna se pak pravděpodobně objeví až ke konci letošního roku a bude obsahovat zbytek aktualizací. Microsoft chce počkat na to, jak uživatelé nové změny přijmou.

Několik dalších ukázek:

ms
ms2
ms3
ms4
ms5

Virtuální prostředí Hololens

Diskuze (0)

Novinka

Anonym