Aplikace Grammarly, která automaticky vylepšuje vaší angličtinu, získala 2,7 miliardovou investici

Michal PtáčekMichal Ptáček

cc
0Zobrazit komentáře

Pokud píšete a následně publikujete anglické texty, pravděpodobně jako nerodilí mluvčí občas narážíte na problém s vaší angličtinou, která přeci jen není na takové úrovni jako u rodilého Američana nebo Angličana.

Právě tento problém už zhruba 8 let řeší oblíbená aplikace Grammarly, která prostřednictvím svého rozšíření pro webové prohlížeče, v reálném čase váš text nejen opravuje, ale díky vlastní umělé inteligenci navrhuje i vhodnější slovní spojení, čas ve větě, či pomáhá s plagiátorstvím.

taxifytop

Přečtěte si takéRoman Sysel z Taxify: Chceme porážet veškerou konkurenci a být v globální top trojceRoman Sysel z Taxify: Chceme porážet veškerou konkurenci a být v globální top trojce

6,9 milionů denně aktivních uživatelů a miliardová investice

O tom, že ukrajinským zakladatelům Maxovi Lytvynovi a Alexovi Shevchenkovi, kteří se usídlili v kalifornském San Franciscu, se podařilo vytvořit něco, co opravdu funguje, pak svědčí nejen obdivuhodný počet 6,9 milionů denně aktivních uživatelů, ale také aktuální investice od trojice investičních fondů General Catalyst, IVP and Spark Capital, které se nyní do Grammarly rozhodly vložit 110 milionů dolarů, v přepočtu zhruba 2,7 miliardy Kč.

Právě příliv kapitálu by měl tvůrcům Grammarly, pro které je to mimochodem během osmileté existence vůbec první investice, posloužit k dalšímu vylepšení AI algoritmu, který by měl udělat aplikaci ještě lepší a zároveň ji připravit na konkurenci z řad gigantů jako Microsoft nebo Google.

Grammarly, která je v základní verzi k dispozici zdarma (premiová verze stojí zhruba 30 dolarů/měsíčně) můžete vyzkoušet zde.

Snímek obrazovky 2017-05-09 v 9.29.52

Diskuze (0)

Novinka

Anonym