Instagram vypustil funkci vkládání nových příspěvků ve své mobilní verzi webu

instagramscren
0Zobrazit komentáře

Jedna z nejoblíbenějších fotoaplikací na světě, Instagram, kterou před 7 lety založili Kevin Systrom a Mike Krieger a která byla o dva roky později prodána Facebooku za odhadem jednu miliardu dolarů, se neustále snaží přibližovat aktuálním trendům, aby držela krok s konkurencí. Po kompletní změně identity, algoritmu řazení příspěvků nebo vylepšení filtrů, přichází další novinka.

Instagram totiž nyní umožňuje přidávání nových příspěvků i z mobilní verze webu. Z té šlo až donedávna příspěvky pouze prohlížet, případně posílat soukromé zprávy. V mobilní verzi je tak nyní možné nahrát fotografii, kompletně ji upravit za pomocí stejných filtrů, jako v aplikaci, otagovat a zasdílet.

macwork

Přečtěte si takéApple uvolňuje zdarma pro všechny uživatele aplikace iWork, iMovie nebo GarageBandApple uvolňuje zdarma pro všechny uživatele aplikace iWork, iMovie nebo GarageBand

Sociální síť chce tímto krokem ještě více usnadnit cestu nových uživatelů k tvorbě obsahu a zároveň šetřit data potřebná ke stažení separátní aplikace. Spousta z nich totiž, díky propojení s Facebookem, kliká na odkazy přímo z jiných sociálních sítí, tam příspěvky prohlíží, ale i přes přihlášení na vlastní profil nemůže přidávat v rychlosti nový obsah.

instmobile

Součástí nových změn je i odlehčení tzv. Explore, tedy záložky, v níž je možné objevovat nový obsah od uživatelů, které ještě nesledujete. Doufejme, že se podobné změny dočká i desktopová verze Instagramu, která momentálně slouží pouze pro prohlížení příspěvků, jejich lajkování nebo pro soukromé zprávy.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym