Delivery Hero, vlastník českého Damejidlo.cz, oznámí IPO s valuací 4,5 miliardy dolarů

damejidlo
0Zobrazit komentáře

Jeden z nejrychleji rostoucích evropských startupů, německé Delivery Hero, zaměřující se na provoz projektů na rozvoz jídla, včetně českého Damejidlo.cz, které v minulosti prošlo stamilionovou akvizicí, chce potvrdit svoje místo mezi startupy s miliardovou valuací v dolarech a konečně veřejně nabídnout své akcie – alespoň podle dostupných informací.

Delivery Hero na začátku května získalo 387 milionovou investici v eurech a za první kvartál letošního roku vygenerovalo 135 milionů dolarů v příjmech – ztrátu, která samozřejmě s rychlým růstem souvisí, ale veřejně firma neukázala.

DSC_0060

Přečtěte si takéZakladatel TopMonks, PurposeFly a organizátor Wisephory Jiří Fabián: řídíme se heslem pořád se uč a pořád někoho učZakladatel TopMonks, PurposeFly a organizátor Wisephory Jiří Fabián: řídíme se heslem pořád se uč a pořád někoho uč

Dle zdrojů serveru Reuters by mělo Delivery Hero oznámit IPO, tedy veřejnou nabídku akcií, zhruba v polovině června, s tím, že k obchodování by měly být k dispozici zhruba o měsíc později. Dále se pak spekuluje o tom, že by firma mohla takto nabídnout až čtvrtinu všech svých akcií, což by znamenalo navýšení potenciální valuace až na 4,5 miliardy dolarů.

Přesné informace od Delivery Hero prozatím nezazněly. Firma má po 6 letech provozu v databázi přes 150 tisíc restaurací ve více než 40 zemích a zaměstnává na 5000 lidí.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym