Český startup ARTSTAQ byl vybrán mezi 20 nejlepších startupů na prestižní TNW konferenci v Amsterdamu

Jiří SvobodaJiří Svoboda

0Zobrazit komentáře

Na prestižní amsterdamský event TNW Conference, který každoročně pořádá magazín TheNextWeb, se mezi patnácti tisíci účastníky chystá i česká výprava startupu ARTSTAQ, který má na svědomí unikátní burzovní platformu pro umění. Porotou konference byl totiž vybrán jako jeden z dvaceti projektů, které dostanou možnost představit se v pitch aréně přímo v centru dění.

artstaq

Přečtěte si takéČeši startují první globální platformu, na které lze v reálném čase obchodovat s uměnímČeši startují první globální platformu, na které lze v reálném čase obchodovat s uměním

ARTSTAQ, který otevřel ve startupovém prostředí neprobádanou uměleckou oblast, vznikl v roce 2015 v Česku, kde ho pomohl rozvinout zakladatel Roman Komárek. Jeho vedení v čele se Slovákem Jozefem Bartou, který působí jako CEO, se ovšem přesunulo do strategické lokality Londýna a v Praze už tak zbývají jen IT divize a provozní operace.

Stejně tak ale v Dubaji vzniklo vývojové centrum firmy a své umělecké agenty má ARTSTAQ i v Moskvě a Buenos Aires. Projekt má za sebou i úspěšnou kampaň na Fundlift.cz, kde minulý rok získal 6,65 milionů korun.

Detailní program TNW Conference, která se koná v Amsterdamu 18. – 19. května, ještě nebyl oznámen a tak není ani jasné, kdy přesně se samotný ARTSTAQ představí. Nic to však nemění na faktu, že i CzechCrunch bude na místě a přinese detailní zpravodajství z obou dnů.

tnw

TNW Conference bude plná hvězdných jmen včetně Youtubera Casey Neistata

Foto:  ARTSTAQ

Diskuze (0)

Novinka

Anonym