Český startup ARTSTAQ se objevil v nejprestižnějším art magazínu na světě

Michal PtáčekMichal Ptáček

ARTNEWS
0Zobrazit komentáře

Pokud pravidelně sledujete dění na CzechCrunchi, pravděpodobně vašemu oku neunikl v současnosti jeden z nejambicioznějších českých startupů ARTSTAQ, provozující unikátní burzovní platformu pro umění, která je založena na principech kapitálových trhů, a která umožňuje obchodovat s uměním online a v reálném čase.

synvpohybu1

Přečtěte si takéZakladatelé českého fashion startupu SYN v pohybu: lidé už nechtějí podporovat nadnárodní značkyZakladatelé českého fashion startupu SYN v pohybu: lidé už nechtějí podporovat nadnárodní značky

Samotná burzovní platforma, jejíž technologii si nechali tvůrci patentovat, pak konkrétně propojuje umělecký svět se světem finančním a přináší několik zásadních novinek, kdy se umělci do platformy dostanou pouze přes galeristy a zároveň musí projít přes velmi sofistikovaný ratingový systém, který ve výsledku přijme zhruba 38 % umělců s největším uměleckým potenciálem.

Promyšlenosti celého systému si nyní každopádně všiml i nejprestižnější art magazín na světě ARTnews, který českému ARTSTAQ sídlícímu v Londýně věnoval celý článek. Přečíst si ho můžete ZDE.

Pro tvůrce se jinak jedná už o druhý významný úspěch v poslední době. Před pár dny byl totiž ARTSTAQ vybrán mezi 20 nejlepších startupů, které se objeví na prestižní TNW konferenci v Amsterdamu.

ARTNEWS
art

Diskuze (0)

Novinka

Anonym