Český fintech startup Spendee má nového CEO ohlašuje investici ve výši 12 milionů Kč

Michal PtáčekMichal Ptáček

spendee-new
0Zobrazit komentáře

Je tomu zhruba týden, co jsme vás informovali o tom, že česká finanční aplikace Spendee byly vybrána do akcelerátoru Google Launchpad, jehož součástí je kromě úzké spolupráce s Googlem i 50 tisíc dolarů v hotovosti bez vzdání se podílu ve firmě, kredit na služby Googlu, pomoc s marketingem a dvoutýdenní cesta do sídla Google v Silicon Valley.

Nyní tvůrci oficiálně ohlašují hned další dvě zajímavé novinky a to konkrétně jmenování nového CEO, kterým se stává David Nevečeřal, jenž zároveň stojí za projektem Ušetřeno.cz a investici ve výši 450 000 eur, v přepočtu zhruba 12 milionů Kč, kterou Spendee získává od soukromého angel investora ze Slovenska.

luptak

Přečtěte si takéEtický hacker Pavol Lupták: Anonymní kryptoměny a decentralizace služeb způsobí do pár let kolapsEtický hacker Pavol Lupták: Anonymní kryptoměny a decentralizace služeb způsobí do pár let kolaps

Získané finance pak chce aplikace Spendee, kterou používají zhruba 2 miliony uživatelů po celém světě, využít na zlepšení služby, růst v počtu uživatelů a také přípravu na příležitosti spojené se spuštěním evropské směrnice PSD2, na základě které budou banky povinné poskytovat některé informace vybraným třetím stranám. Tedy například i fintech firmám pokud k tomu dá klient souhlas.

spend

“Získání investora i následné umístění v Google Acceleratoru je pro Spendee velmi zásadní, protože díky tomu můžeme aplikaci rozvíjet a naplno se připravit na spuštění PSD2. V tu chvíli totiž dojde skutečně na lámání chleba a ukáže se, které projekty se stanou leadery v oblasti fintech,” komentuje příliv peněz i know-how David Nevečeřal, nový CEO společnosti Spendee.

K nové směrnici PSD2, která otevře dveře do bankovnictví právě i spoustě evropským fintech startupům, pak Nevečeřal dodává.

“Povinné zpřístupnění údajů pomůže projektům, které se v tuto chvíli snaží zjednodušovat a zrychlovat dostupnost běžných finančních služeb i přinášet služby nové. Banky sice zůstanou pilířem základních služeb, ale spolupracující fintech firmy a projekty by postupně mohly převzít všechny běžné finanční služby a zároveň být těmi, kdo bude trh posouvat vpřed a přinášet služby nové.”

gameespende

David Nevečeřal (Spendee), Ola Krainski (Google Developers) a Jan Částek (GAMEE)

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym