Brněnský vyhledávač letenek Kiwi.com chce přidat do své nabídky i vlaky

dlouhykiwi3

Oliver Dlouhý

0Zobrazit komentáře

Jeden z momentálně nejrychleji rostoucích českých startupů, Kiwi.com (dříve Skypicker), který se soustředí na vyhledávání levných letenek mezi aerolinkami, které spolu běžně nespolupracují, v minulém roce překročil 8 miliardový obrat a letos chce překonat hranici 20 miliard korun – kromě toho ovšem chystá i další novinky.

Takřka pětiletý startup má momentálně přes 1000 lidí, loni prodal letenky za více než 330 milionů eur a chystá další dvě globální pobočky, které bude otevírat v Manile na Filipínách či v jihoafrickém Durbanu. Po úspěchu na poli vyhledávání letenek, u kterého se neustále posouvá kupředu stávající algoritmus, chce ovšem Kiwi.com zapojit mezi lety i vlaky, případně další formy dopravy.

yikyak

Přečtěte si takéSquare koupil za 3 miliony chatovací appku, která získala 75 milionů dolarů na investicíchSquare koupil za 3 miliony chatovací appku, která získala 75 milionů dolarů na investicích

Vlaky by se podle zakladatele Kiwi.com, Olivera Dlouhého, a serveru E15.cz měly v nabídce objevit v druhé polovině letošního roku. Podobnou funkcionalitu nabízí například konkurenční vyhledávač Rome2Rio, který srovnává ceny dopravy z bodu A do B za pomocí kombinace letů, trasy automobilu nebo autobusových či vlakových spojení.

kiwicom

Dlouhý k tomu dodává několik případů u spojení v rámci Evropy. Například z Prahy do Berlína bude možné letět a zpět už jet vlakem, celková úspora tak může být pro cílového uživatele mnohem vyšší, pokud tedy nepotřebuje být v některé z fází cesty v cíli rychleji.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym