Uber dostal zákaz k provozování veškerých služeb na území Brna

redakceredakce

0Zobrazit komentáře

Oblíbená alternativa pozemní přepravy, Uber, která funguje již ve více než 570 městech po celém světě, včetně Prahy nebo Brna, dostala po nedávných problémech další zásah, který se tentokrát týká právě Česka. Po rozhodnutí Krajského soudu v Brně formou předběžného opatření musí totiž Uber pozastavit veškeré služby spojené s provozem na území Brna, kde funguje přibližně 2 měsíce.

A to přesně do doby, než startup své vozy v Brně označí jako taxi, vybaví taxametrem či názvem firmy a samozřejmě je obsadí pouze řidiči, kteří mají stejné oprávnění, jako klasičtí taxikáři. Pozastavení služeb by pak mělo proběhnout ihned poté, co bude výsledek přeložen do holandštiny a doručen do evropského vedení firmy v Amsterdamu.

ang

Přečtěte si takéČeské vývojářské studio Cleevio má nového šéfa. Lukáše Stibora po deseti letech nahrazuje David BezděkaČeské vývojářské studio Cleevio má nového šéfa. Lukáše Stibora po deseti letech nahrazuje David Bezděka

Návrh na předběžné opatření vznesla společnost LIDO TAXI RADIO a Uber má šanci se proti rozhodnutí odvolat. Odvolání jako takové ovšem nebude mít odkladný účinek, takže se služba v Brně na nějaký čas přeruší – přesněji do doby, než Uber najde řešení problému. Dle vyjádření náměstka pro dopravu, Matěje Hollana, chce ovšem Brno, společně s Prahou, navrhnout změnu, která by byla schopna vyřešit podmínky pro provoz podobných služeb.

V Praze prozatím zůstávají služby neměnné a další osud Uberu v Česku bude záležet pouze na případných odvoláních a legislativních změnách. Na celou podobu předběžného návrhu Krajského soudu v Brně se můžete podívat zde.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym