Twitter údajně maže tweety kritizující kontroverzní zásah letecké společnosti United Airlines

redakceredakce

united
0Zobrazit komentáře

Je tomu pár hodin, co světovými médii probleskl obrovský skandál americké letecké společnosti United Airlines, která vyvedla z letadla náhodně vybraného pasažéra, kterého se z důvodu přeplněného letu rozhodla z přepravy vyloučit.

Vyloučený pasažér byl podle všeho doktor, který následující den čekal návštěvy svých pacientů, a proto se rozhodl let směřující z Chicaga do Lousville neopustit a v letadle zůstat. Z letadla byl proto, jak ukazuje video níže následně doslova odtažen členy letištní policie, což na kameru zachytil jeden z cestujících.

spaceX

Přečtěte si takéSpaceX uveřejnilo video zachycující přistání znovupoužité rakety Falcon 9SpaceX uveřejnilo video zachycující přistání znovupoužité rakety Falcon 9

O negativním dopadu jak na image, tak hodnotu United Airlines (dnes ráno po otevření new yorské burzy, byla tržní hodnota mateřské společnosti United Continental o zhruba 1 miliardu dolarů nižší) asi netřeba polemizovat, ovšem aktuálně se začíná mluvit i o cenzuře ze strany Twitteru, který má údajně mazat stovky nepohodlných tweetů uživatelů, kteří zákrok a společnost United Airlines kritizují.

To však zřejmě paradoxně ve výsledku celou situaci zmedializuje ještě více.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym