Tesla chce již letos oficiálně představit nákladní automobil a později i pick-up

Jiří SvobodaJiří Svoboda

teslapickup
0Zobrazit komentáře

Americký miliardář a vizionář Elon Musk včera večer opět rozvířil internetové vody, když v sérii tweetů oznámil plány Tesly na několik nadcházejících měsíců až let. Uvedl, že v září světu odhalí první nákladní automobil z dílny Tesly, na který do 2 let naváže pick-up. V jedné z odpovědí také řekl, že finální verze očekávaného Tesla Model 3 bude odhalena v červenci.

Předpokládá se, že i obě nová užitková vozidla budou plně elektrická a budou mít autonomní prvky, přímo to však zatím řečeno nebylo. Zmíněná časová okna je potřeba brát i tentokrát trochu s rezervou, jak totiž víme z minulosti, Elon Musk málokdy dodrží původní stanovené termíny. Řekl však, že jeho tým odvedl skvělou práci a výsledek považuje za zcela novou úroveň.

tesla

Přečtěte si takéElon Musk řeší kuriózní problém. Zaměstnanci jeho Tesly totiž doslova bojují o parkovací místaElon Musk řeší kuriózní problém. Zaměstnanci jeho Tesly totiž doslova bojují o parkovací místa

Kromě toho pochopitelně nejsou zatím známé žádné detaily, není to ale poprvé, co se Musk o myšlence těchto aut zmínil. Zahrnul je totiž už do své vize zvané Master Plan, Part Deux, kterou publikoval loni v červenci. Tehdy napsal:

„Věříme, že nákladní automobil Tesly přinese podstatný pokles cen v přepravě nákladů, přičemž ale zvýší bezpečnost a udělá tuto oblast zábavnou.“

Jelikož zatím není známá ani podoba nových přídavků do flotily Tesly, fanouškovské ilustrace na sebe nenechaly dlouho čekat. To, jak by mohl vypadat zmíněný pickup předvedl jeden z autorů na serveru TruckTrend.com.

tesla-pickup-truck-left-rear-angle
trucktesla

Foto: Kris Hurton / TruckTrend.com

Diskuze (0)

Novinka

Anonym