Tento talentovaný 18letý producent tvoří hudbu pro světové umělce výhradně na svém iPhonu

Filip HouskaFilip Houska

steve
0Zobrazit komentáře

To, že smartphony v dnešní době dokáží téměř vše, čeho je schopen klasický počítač, je známá věc. A i když to nemusí být občas zcela komfortní řešení, tak v mnohých případech naprosto dostatečně funguje. Dokazuje to i Steve Lacy, teprve 18letý hip-hopový producent, který využívá svůj iPhone jako klíčové zařízení ke své tvorbě a zaujal tím významné americké rappery jako Kendricka Lamara nebo J. Colea.

Mnozí mohou namítat, že na iPhonu dokáže hudbu tvořit každý. Aplikace GarageBand, kterou vyvinul samotný Apple, je poměrně intuitivní a s trochou snahy může základní melodické prvky tvořit kdokoliv. Nicméně až po připojení toho správného příslušenství (a dávkou tvůrčího talentu) se z iPhonu stává mocný nástroj k ovlivňování hudebního světa. A k tomu mladý Steve Lacy směřuje.

travisk

Přečtěte si takéUber poprvé zveřejnil své hospodářské výsledky. Za minulý rok utržil 6,5 miliardy dolarůUber poprvé zveřejnil své hospodářské výsledky. Za minulý rok utržil 6,5 miliardy dolarů

I když je telefon zásadní věcí, kterou k tvorbě beatů používá, tak není jedinou. Nepostradatelným nástrojem je i kytara, se kterou svůj iPhone 6 propojuje skrze předzesilovač iRig. Chemie mezi zvukovými prvky z GarageBandu, což je jeho hlavní tvůrčí aplikace, a kytary se mu následně promítá do sluchátek a ukládá v paměti iPhonu.

041817_xX

Hudební návrh poté doplňuje o svůj zpěv, který nahrává přímo do mikrofonu v telefonu s pomocí pop filtru. S vytvořenými hudebními náměty si následně pohrává v rozhraní GarageBandu a zkouší takové kombinace, které tvoří tu nejvhodnější symbiózu.

041817_x1

Podezřele jednoduchý setup, který funguje

Lacy pro rozhovor s magazínem WIRED mimo jiné zmiňuje, že by mohl používat mnohem profesionálnější a pokročilejší příslušenství, nicméně to, čím aktuálně disponuje, mu dává maximum. Obrovským benefitem je totiž fakt, že může hudbu tvořit kdekoliv a kdykoliv. Bez nutnosti s sebou nosit další nástroje, jelikož mu iPhone, který má neustále u sebe, dává možnost se kreativně vypovídat v jakékoliv situaci, kdy není ve studiu.

041817_x2

Pochopitelně měl možnost tvořit i na laptopu, kde využíval oblíbený software Ableton, ovšem podle jeho slov byl výsledný zvuk příliš „čistý“ a musel by jej vystavit profesionálnímu masteringu, aby to správně znělo. V tom je mimo jiné výhoda i GarageBandu, který zvuk masteruje sám, čímž se jeden podstatný krok k dobré hudbě ušetří.

Dreams come true

A důkazů pro to, že mu to funguje, má hned několik. Se svou skupinou The Internet, konkrétně albem Ego Death, byl nominován na cenu Grammy a jeho tvorbu si oblíbil nejen rapper J. Cole, kterému produkoval skladbu „Foldin Clothes“, ale také Kendrick Lamar. Tomu totiž nahrál beat na hit „PRIDE.“ z nového alba DAMN., jež atakuje přední příčky na streamovacích platformách.

Konkrétně na angažmá na albu úspěšného rappera Kendricka Lamara je Lacy náležitě hrdý, což dokazuje i na svém Instagramu.

https://www.instagram.com/p/BSv_PrQg8az/?taken-by=steve.lacy

Foto: Steve Lacy PR

Diskuze (0)

Novinka

Anonym