Streamovací služba Netflix za první letošní čtvrtletí vygenerovala zisk ve výši 178 milionů dolarů

netflix
0Zobrazit komentáře

Americkému Netflixu, který je dominantním hráčem mezi streaming službami na poli filmů a seriálů, se v posledních letech skvěle daří. Rok co rok se zvedá nejen počet uživatelů, obsah v nabídce a obrat, ale i čistý zisk. Ten se totiž v prvním kvartálu letošního roku přehoupl přes 178,2 milionů dolarů, při obratu 2,64 miliard.

K tomu Netflixu pomohlo navýšení počtu předplatitelů na 98,7 milionů (nárůst o 5 milionů za 3 měsíce), i stále se držící počet takřka 4 milionů lidí, kteří si i v dnešní době půjčují od Netflixu fyzická DVD. Ostatně na tom také služba kolem roku 1997 začala a nyní doufá, že podobným tempem v dalším čtvrtletí překoná hranici 100 milionů celkově aktivních předplatitelů.

aeromobil2

Přečtěte si takéBratislavský startup AeroMobil představí již za týden zcela nový model létajícího vozidlaBratislavský startup AeroMobil představí již za týden zcela nový model létajícího vozidla

Mezi posledními novinkami je kromě možnosti offline přehrávání i rozšíření programu, do kterého se je možné přihlásit pro překlad titulků k jednotlivým filmům a seriálům, za které Netflix po splnění složitého testu nabízí finanční odměnu. V nabídce pro překlad je mimo jiné i český jazyk – program je tak otevřen i v našich končinách.

Foto: Netflix

Diskuze (0)

Novinka

Anonym