Square koupil za 3 miliony chatovací appku, která získala 75 milionů dolarů na investicích

yikyak
0Zobrazit komentáře

Známá platební služba Square, kterou v roce 2009 spoluzaložil Jack Dorsey, zakladatel Twitteru, se stala za poslední roky vedle Stripe nebo PayPalu jednou z nejpoužívanějších forem plateb u obchodníků offline i online. S růstem tak samozřejmě jako u každého podobného startupu přichází i hlad po kvalitních developerech.

Toho si je Square vědom a tak si vyhlédl dlouhodobě skomírající sociální aplikaci Yik Yak, která od roku 2013 nabrala na investicích kolem 75 milionů dolarů (naposledy 62 milionů od Sequoia Capital) a za celý tým jejích vývojářů zaplatil méně než 3 miliony dolarů. Do Square se tak přesunou všichni stávající zaměstnanci, mimo CEO, Tylera Drolla.

taxifytop

Přečtěte si takéRoman Sysel z Taxify: Chceme porážet veškerou konkurenci a být v globální top trojceRoman Sysel z Taxify: Chceme porážet veškerou konkurenci a být v globální top trojce

Yik Yak začínal jako anonymní chatovací aplikace, především oblíbená mezi studenty na kolejích – po získání prvotních investic její popularita rostla a valuace startupu po poslední 62 milionové investici vystřelila nad 400 milionů dolarů. V průběhu několika let se ale trochu ztratila mezi konkurencí a spadla na pouhých 57 tisíc aktivních uživatelů denně na všech platformách.

yikyak

A jako každá podobná služba samozřejmě Yik Yak čelil i mnoha problémů se sexuálním obtěžování, kyberšikanou apod., které anonymní aplikace doprovázejí, informuje server Bloomberg.

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym