Pražské vývojářské studio Ackee daruje vybrané neziskové organizaci aplikaci za milion korun

Jiří SvobodaJiří Svoboda

ackee-kancelare

Prostory pražských kanceláří Ackee

0Zobrazit komentáře

Pražské vývojářské studio Ackee, které má na svědomí například mobilní aplikace pro DámeJídlo, Rekola nebo T-Mobile, slaví pět let existence a u této příležitosti se jeho tým rozhodl udělat dobrý skutek. Vybrané nestátní neziskové organizaci se sídlem v Česku totiž poskytne své služby v hodnotě jednoho milionu korun.

Zájemci, z nichž jeden šťastlivec získá mobilní aplikaci nebo web ke konkrétnímu projektu, se mohou přihlásit do 30. dubna. Výběr bude probíhat na základě zaslaných videí, za kterých bude dvacítka zveřejněna na webu Ackee.

zamec

Přečtěte si takéMiliardář Michal Zámec a jeho e-shop s parfémy Notino vstupuje do Německa nákupem sítě parfumeriíMiliardář Michal Zámec a jeho e-shop s parfémy Notino vstupuje do Německa nákupem sítě parfumerií

V květnu se vývojáři osobně setkají se třemi nejlepšími kandidáty ─ jednoho vyselektují oni sami, jednoho široká veřejnost a jednoho odborná porota, tvořená například Jánem Ilavským, který stojí za extrémně uspěšnou mobilní hrou chameleon Run, Michalem Bilkou ze Slevomatu nebo provozovatelem magazínu Médiář, Ondřejem Austem. Na základě toho bude vybrán jeden výherce a od června do prosince bude probíhat práce na jeho projektu.

ackee

Ackee uvádí, že by soutěžní video mělo maximálně ve třech minutách vysvětlit čím se daná organizace zabývá, čím je jedinečná a k čemu by sloužil vytvořený web nebo aplikace. Drží se názoru, že nechtějí vytvořit aplikaci na jedno použití, účelem je dlouhodobě podpořit činnost neziskovky jako takové.

“V Ackee jsme přemýšleli, jak bychom mohli společně toto pětileté výročí oslavit. Firmě se daří, a proto chceme přispět dobré věci a podělit se o náš úspěch i s ostatními,” uvedl Martin Půlpitel, jeden ze tří zakladatelů společnosti.

“Startupy nemají o investory nouzi. Avšak neziskové projekty získávají podporu mnohem hůř. Proto jsme se rozhodli udělat soutěž čistě pro neziskovky,” dodal druhý ze zakladatelů, Josef Gattermayer.

Ackee bylo jinak v roce 2012 založeno třemi absolventy ČVUT, Martinem Půlpitelem, Dominikem Veselým a Josefem Gatteramayerem. Jejich tým, v současnosti čítající 48 členů, od té doby pracoval na 118 projektech a v lednu otevřel také pobočku v Berlíně. Pražskou centrálu o měsíc později přestěhoval do nových kanceláří v Karlíně, kterou jsme vám mimo jiné na CzechCrunchi před několika týdny podrobně představili.

ackee-kancelare-2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym