PETA brojí proti hře na nové konzoli Nintendo Switch, ve které hráči dojí krávy

Filip HouskaFilip Houska

milk
0Zobrazit komentáře

Japonská ikonická společnost Nintendo se potýká s poměrně kontroverzní záležitostí, kterou nadhodili lidé z PETA, neziskové organizace bojující za práva a ochranu zvířat. Té se totiž nelíbí hra, se kterou přichází nejnovější přírůstek na poli herních konzolí – Switch.

Situace, se kterou se PETA nemůže smířit, je následující: Nintendo Switch bylo představeno zároveň se speciálním balíčkem 1-2 Switch, který v sobě skrývá 28 miniher, jež by měly demonstrovat nejrůznější využití této konzole. V balíčku se však objevuje i hra pod názvem Milk, kde se soutěží v disciplíně co nejrychlejšího dojení virtuálních krav. A právě tady je kámen úrazu.

scheduled_main1000px

Přečtěte si takéTato chytrá aplikace vám dokáže přesně připomenout, kdy máte odeslat důležitou zprávuTato chytrá aplikace vám dokáže přesně připomenout, kdy máte odeslat důležitou zprávu

PETA totiž ve svém dopise, který byl Nintendu zaslán samotnou prezidentkou organizace, poukazuje na to, že ve hře není zahrnuta taková krutost, se kterou se skutečné krávy během nuceného dojení potýkají. Dále dodává, že dojení jako takové není zcela tak zábavné, jak jej hra vyobrazuje.

https://www.youtube.com/watch?v=Xps4pOcepw8

V jistém ohledu má však pravdu – ve většině masových dojnic se s tímto dobytkem nezachází příliš humánně a existuje několik hrozivých videí, které mimo jiné chtěla PETA Nintendu poslat pro názornou ukázku, jež to potvrzují. Na druhou stranu je Milk pouhopouhou hrou, která se odehrává ve virtuálním světě, tudíž hráči krávám prakticky neubližují.

Nutno podotknout, že PETA se nezaměřila pouze na Nintendo a Milk – začátkem února protestovala také proti hernímu fantasy světu Warhammer 40 000, kde postavy nosí kožešiny.

Foto: Reprofoto, YouTube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym