Elon Musk odhalil první fotografii elektrického nákladního automobilu a rozšíření Gigafactory

teslatruck
0Zobrazit komentáře

O tom, že se Tesla po levnějšímu Modelu 3, který bude doručován prvním zákazníkům již v druhé polovině letošního roku, chystá na rozšíření svého produktového portfolia o další dva typy vozidel, jsme se zmiňovali nedávno. První na řadu má podle Elona Muska přijít nákladní automobil, následovaný pick-upem.

A právě elektrický kamion Musk poodhalil včera na konferenci TED v kanadském Vancouveru, když ukázal fotku prvotního konceptu. Z obrysů je zřejmé, že bude celá jeho maska vycházet z podoby aktuálních modelů, kombinovat ji bude zaoblený exteriér, plynule spojující velké čelní sklo a horní část – jinak půjde pravděpodobně o klasickou konstrukci nákladních automobilů.

Nejdůležitější otázkou bude pravděpodobně spíše to, jak přesně budou řešeny bateriové články a vůbec dobíjení takto energeticky náročných aut na cestách. Bližší informace si prozatím Tesla nechává pro sebe, ale Elon zároveň zmínil, že se Tesla v průběhu tohoto roku chystá vybrat 4 další lokality pro výstavbu Gigafactory – továren na baterie, které doplní rostoucí vývoj v Nevadě.

Zatím vše vypadá nadějně

Musk dodal, že nový typ vozidla, byl již vyzkoušen v rámci prototypu v reálném provozu a že budeme překvapeni, jak skvělé má takto těžké auto jízdní vlastnosti – pro řidiče navíc příjemnější, jelikož nemá žádnou převodovku. Jeho odhalení letošní září by tak nemuselo být daleko od pravdy, i když jsme samozřejmě zvyklí na zpoždění, která Teslu v průběhu let doprovázejí.

Šéf Tesly Elon Musk

Diskuze (0)

Novinka

Anonym