Elon Musk odhalil detaily své nové firmy, se kterou chce zrychlit stavbu tunelů až o 1000 procent

Jiří SvobodaJiří Svoboda

tunnel1
0Zobrazit komentáře

Když Elon Musk, jedna z největších ikon dnešního technologického světa, představil minulý měsíc záměr vybudovat novou firmu zabývající se stavbou tunelů, měl maximálně tak kšiltovku s logem. Uplynulo však jen pár týdnů a na světě je nejenom logo, ale i celá razící souprava a vize, jak tunely nové generace vlastně budou vypadat.

teslatruck

Přečtěte si takéElon Musk odhalil první fotografii elektrického nákladního automobilu a rozšíření GigafactoryElon Musk odhalil první fotografii elektrického nákladního automobilu a rozšíření Gigafactory

Jak je vidět, Musk pokračuje ve využívání synergií svých firem a tak razící soupravu vyrábí přímo na ústředí SpaceX. Zde ji před pár dny vyfotil jako první jeden ze zaměstnanců a uveřejnil snímek na Instagram. Na první pohled na něm sice není nic zvláštního, pravděpodobně se ale jedná o jednu z částí 120 metrů dlouhého zařízení přezdívaného“Nannie“, o kterém řekl Musk serveru Bloomberg

tunnel2

Jak už bylo řečeno v březnu, konečným cílem bude zrychlit stavbu tunelů až o 1000 procent, snad nejvíce zajímavé ale je, jak si vůbec Musk tunely představuje. V jeho podání už totiž nemluvíme o klasickém tubusu v dnešním slova smyslu, ale několika úrovňové soustavě, ve které se auta pohybují na kovových platformách po jakémsi želeničním systému, kde dosáhnou rychlosti až 200 kilometrů za hodinu. A co víc, dostávají se do něj přímo z ulice pomocí výtahu, vše ostatně podrobně ukazuje konceptové video, které The Boring Company zveřejnilo na Youtube:

Více detailů pro tuto chvíli není známo a tak můžeme jen hádat jak daleko ve skutečnosti Musk ve svém bádání je. Se zmiňovanou „Nannie“ v současné době pouze buduje zkušební vrt pod parkovištěm ústředí SpaceX.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym