Čínský konkurent Uberu získává 5,5 miliardy dolarů a pozici druhého nejhodnotnějšího startupu světa

chengwei
0Zobrazit komentáře

Na asijském trhu to mezi přepravními startupy v posledních několika letech opravdu vře – každý z nich se přetahuje o pozici jedničky na poli inovací, kvality služeb a růstu, který postupně vede i na evropský či americký kontinent. Jedním z největších přepravních startupů je v tomto ohledu čínský Didi Chuxing, až do minulého roku zásadní konkurence Uberu v Číně.

Do minulého roku proto, že Uber svoji čínskou divizi Uber China právě Didi Chuxing z větší části odprodal a převedl na ni veškerý provoz. Didi Chuxing, které drželo pozici v TOP5 nejhodnotnějších startupech světa navíc nyní získalo na investicích dalších 5,5 miliardy dolarů, které posunují valuaci startupu na více než 50 miliard, tedy opět o krok blíž Uberu.

litescope-3

Přečtěte si takéBrněnský JIC investoval do brněnského nanotechnologického startupu NenoVisionBrněnský JIC investoval do brněnského nanotechnologického startupu NenoVision

Mezi investory se objevil nově Silver Lake Krafwerk, který doplňuje předchozí společnosti jako SoftBank, China Merchants Bank nebo gigant Apple, který sám za sebe do Didi investoval přes 1 miliardu dolarů. Startup by chtěl podle serveru TechCrunch nové finance použít na masivní expanzi na zahraniční trhy a zároveň rozvoj autonomních technologií.

didi

Foto: Wikipedia Commons

Diskuze (0)

Novinka

Anonym