Britský vynálezce vytvořil létající oblek ve stylu Iron Mana

Michal PtáčekMichal Ptáček

brown
0Zobrazit komentáře

Tímto se britský vynálezce a podnikatel Richard Browning (38) se zapíše do historie, minimálně tedy z pohledu všech fanoušků komiksového Marvelu, především pak filmového hrdiny Iron Mana.

Browning totiž se svojí společností Gravity Industries vytvořil exoskeletální oblek inspirovaný právě Iron Manem, který mu díky kombinaci tryskových motorů umožňuje zvlétnout a dráhu letu následně ovládat pomocí natáčení svého těla, přesně tak jako to dělá hlavní hrdina Tony Stark právě ve filmu Iron Man.

taxifytop

Přečtěte si takéRoman Sysel z Taxify: Chceme porážet veškerou konkurenci a být v globální top trojceRoman Sysel z Taxify: Chceme porážet veškerou konkurenci a být v globální top trojce

Vývoj první verze obleku zabral Browningovi rok a vyšel na zhruba 40 tisíc liber, s tím, že do vylepšené verze, konkrétně pak do bot, Browning implementoval ještě další sadu trysek, které nyní zajištují až 2x silnější výkon.

Oblek který Browninga udrží ve vzduchu až 12 minut, má v nejnovější verzi k dispozici i head-up displej, který zobrazuje stav paliva a motoru nebo wi-fi a bluetooth, díky kterým může Browning svůj let živě streamovat fanouškům po celém světě.

Celý koncept mimo jiné zaujal i rakouský Red Bull, který s nadšeným vynálezcem z anglického Wiltshiru nedávno uzavřel spolupráci.

iron_2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym