Bratislavský startup AeroMobil představí již za týden zcela nový model létajícího vozidla

aeromobil2
0Zobrazit komentáře

V minulém týdnu jsme informovali o tom, že slovenský technologický startup AeroMobil, vyvíjející první plně funkční kombinaci automobilu a letadla, získal investici ve výši 3 milionů eur, tedy asi 80 milionů korun od Patricka Hessela. V té chvíli to vypadalo tak, že bližší podoba zcela finálního modelu se objeví až v druhé polovině roku.

Opak je ale pravdou – za týden, přesněji 20. dubna, totiž AeroMobil chystá na konferenci Marques Monaco představení zcela nového modelu, který by měl být již tím finálním, který se bude postupně přibližovat k prvním zákazníkům. Podle AeroMobilu se u nového modelu realizovaly stovky změn, jejichž vývoj trval takřka 2,5 roku.

epicenter1

Přečtěte si takéInovativní coworking nabízí členům čipové implantáty, které umí otevírat dveře nebo nakupovatInovativní coworking nabízí členům čipové implantáty, které umí otevírat dveře nebo nakupovat

Nový model by měl zároveň splňovat všechny regulatorní předpisy jak pro pozemní, tak leteckou dopravu. Pro start prvních předobjednávek pak byl oficiálně potvrzen průběh letošního roku.

aeromobil1

Foto: AeroMobil

Diskuze (0)

Novinka

Anonym