Apple dostal svolení k testování samořídících aut

Michal PtáčekMichal Ptáček

applecar
0Zobrazit komentáře

Už několik let se mluví o tom, že Apple v tichosti pracuje na vývoji vlastního automobilu, který by se podobně jako například elektromobil Tesla či prototypy Googlu zvládal sám pohybovat po silnici a pasažéra v režimu autopilota přepravil na konkrétního místo.

teslapickup

Přečtěte si takéTesla chce již letos oficiálně představit nákladní automobil a později i pick-upTesla chce již letos oficiálně představit nákladní automobil a později i pick-up

Na podzim loňského roku se však začaly rojit spekulace informující o tom, že Apple vývoj Projektu Titan, jak se mu jinak přezdívá, odpískal a namísto toho se začíná soustředit pouze na vývoj autonomního softwaru, který by následně mohl formou licence předprodávat jednotlivým a více tradičním automobilkám.

Tak či onak, nyní vývojáři z Applu dostali další impuls k tomu, aby jednu z variant dotáhli do konce. Společnost totiž právě obdržela od kalifornských úřadů svolení k testování autonomních technologií v reálném provozu a to hned pro 3 vozy Lexus RX450h.

A podle deníku Bloomberg, který se odvolává na anonymní zdroj z blízkosti Applu, to je také přesně to, co se gigant z Cupertina, který autonomní technologie vyvíjí v tichosti v kancelářích v kalifornském Sunnyvale, hodlá v brzké době udělat.

foto: Apple Wow

Diskuze (0)

Novinka

Anonym