29letá Američanka se svým startupem, který pomáhá introvertům s randěním vydělává až půl milionu korun měsíčně

AM-1
0Zobrazit komentáře

Přibližně 50 hodin práce týdně a desítky klientů za posledního 2,5 roku. Taková je statistika nenápadného projektu Introverted Alpha, jehož zakladatelkou je 29letá američanka Sarah Jones, která díky němu v současné době vydělává až 20 tisíc dolarů měsíčně, tedy takřka půl milionu korun.

Sarah se živí jako osobní koučka pro introvertní muže, kterým pomáhá se získáním sebejistoty při oslovování žen v reálném světě, tedy mimo klasické internetové seznamky, ke kterým tíhne stále více dnešních mužů. Z jindy nudného byznysu se snaží udělat moderní koučingovou agenturu, která v rámci několikaměsíčního programu udělá z introvertů ostřílené „baliče“.

kiwi

Přečtěte si takéBrněnský startup Kiwi.com dosáhl loni na tržby ve výši 8 miliard KčBrněnský startup Kiwi.com dosáhl loni na tržby ve výši 8 miliard Kč

Úvodní schůzku s muži si Sarah organizuje přes Google Hangouts a následně klienty koučuje po telefonu jednou za týden po dobu tří měsíců, s tím, že hovory jsou nahrávány, tak aby si je klient mohl kdykoliv znovu poslechnout. Ti pak mají dvě základní možnosti – platbu tříměsíčního plánu za 1900 dolarů měsíčně či 5000 dolarů jednorázově, případně nákup jednotlivých lekcí v balíčcích. 20 lekcí pak vyjde na 7200 dolarů, 10 lekcí na 3700 dolarů a 5 lekcí na 2000 dolarů.

Sarah pro magazin BusinessInsider dodala, že nástup prvních objednávek byl velmi pozvolný – Introverted Alpha jí v prvních měsících přinesl jen několik tisíc dolarů, pak ale vše nabralo nový spád a čtvrtý měsíc už ukončila s profitem 10 tisíc dolarů. Další měsíce se pohybovaly mezi 5 a 20 tisíci dolary s průměrem kolem 10 tisíc.

Od umělkyně až po úspěšnou podnikatelku

Původní profese této koučky však směřovala do zcela jiné oblasti. Sarah Jones chtěla být umělkyní. V roce 2013 ovšem svoji vysněnou kariéru opustila a začala se soustředit na přesměrování do oblasti koučingu, s čímž jí pomáhal Adam Gilad, jenž se věnuje zdokonalování mezilidské komunikace a dovedností potřebných k úspěšnému randění.

Mezi záplavou různých technologických vymožeností, jenž nás svádí k usnadnění si cesty k možnému partnerovi způsobem, který vyžaduje minimum komunikace, jde tak o zajímavou formu byznysu, která ve spojení se správným přístupem může pomoct mnoha mladým, většinou ani ne 30letým a často nespokojeným mužům.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym