Tvůrci populární aplikace pro správu hesel 1Password zaplatí přes 2,5 milionu komukoliv, kdo aplikaci hackne

1p
0Zobrazit komentáře

1Password je pravděpodobně nejpopulárnější program pro správu hesel, který se díky povedenému uživatelskému prostředí, designu a především bezpečnosti, těší oblibě milionů uživatelů po celém světě.

A zejména bezpečnost je to, čemu se tvůrci této aplikace věnují nejvíce, což dokazuje i jejich aktuální prohlášení, které by se dalo přeložit jako „Hackněte 1Password a my vám vyplatíme na ruku 100 000 tisíc dolarů“, v přepočtu tedy cca 2,5 milionů korun.

kratky3

Přečtěte si takéOndřej Krátký z Liftago: Jdeme si pro profit přes korporátní segment a do konce roku dobudeme trhOndřej Krátký z Liftago: Jdeme si pro profit přes korporátní segment a do konce roku dobudeme trh

Není to ovšem tak jednoduché, jak se zdá. Úspěšný hacker totiž musí nabourat část aplikace, která se stará právě o správu a šifrování hesel a to tak, že získá přístup k části vygenerované „poezie“, kterou tvůrci do 1Passsword speciálně pro tuto příležitost zakomponovali.

Pro snadnější navedení k cíli, pak 1Password zájemcům poskytne dokumentaci, která obsahuje nedávno opravené bezpečnostní chyby aplikace.

Zůčastnit se může každý ZDE.

1P6 Preferences – All Vaults

Diskuze (0)

Novinka

Anonym