Takto vypadá interiér kapsle Blue Origin, která má již příští rok dopravovat lidi do vesmíru

Filip HouskaFilip Houska

newshepard_1

Pohled na modul pro cestující

0Zobrazit komentáře

Není tomu tak dávno, co Jeff Bezos, který je známý především pro založení Amazonu, ohlásil, že se svou vesmírnou společností Blue Origin chce do vesmíru – konkrétně na Měsíc, doručovat zásilky a okrajově tak konkurovat projektu SpaceX Elona Muska. To však není jedinou nadpozemskou vizí.

V plánu je totiž také dostat lidi na oběžnou dráhu, k čemuž by měl sloužit opakovaně využitelný vertikální modul rakety New Shepard. I když se nejedná o žádnou novinku, jelikož již několikrát byla tato raketa včetně kapsle úspěšně vypuštěna (viz. video níže), poprvé byly zveřejněny snímky, jak modul doopravdy vypadá uvnitř a jaký komfort cestujícím nabídne.

teslamodel3_1

Přečtěte si takéČínský internetový gigant Tencent koupil akcie Tesly v aktuální hodnotě 2,2 miliard dolarůČínský internetový gigant Tencent koupil akcie Tesly v aktuální hodnotě 2,2 miliard dolarů

Zajímavé je to, že všechny sedačky uvnitř kapsle, které jsou navrženy v černo-modré kombinaci, jsou umístěny hned vedle oken (Bezos mimo jiné udává, že okna na New Shepard jsou ta největší, které kdy ve vesmíru byla), tudíž každý pasažér bude mít dostačující výhled.

Tím nejzajímavějším je však Bezosovo tvrzení, podle kterého by vybraní zájemci měli do prostorů modulu usednout již v roce 2018. Právě tento rok, nepočítaje konec roku letošního, kdy by se měl provést test s profesionálním astronautem, má doslova odstartovat vizi vesmírného turismu pod hlavičkou Blue Origin.

newshepard_2
newshepard_3
newshepard_4

Logo New Shepard, které je vyryté na každé sedačce.

newshepard_main

Foto: Blue Origin

Diskuze (0)

Novinka

Anonym