Střední škola v Kalifornii vydělala díky vstupu Snapchatu na burzu 24 milionů dolarů

Michal PtáčekMichal Ptáček

snapchat
0Zobrazit komentáře

Je tomu v podstatě pár hodin, co Snap, tedy mateřská firma populární aplikace Snapchat, vstoupila s velkými očekáváními na burzu, kdy hned během prvního dne hodnota akcií vystřelila ze 17 dolarů na akcii o 44% nahoru, až na 24.51 dolarů za akcii.

jan

Přečtěte si také17letý programátor vytvořil v JavaScriptu projekt, který umí postupně učit samořiditelná auta17letý programátor vytvořil v JavaScriptu projekt, který umí postupně učit samořiditelná auta

Ze vstupu Snapchatu na burzu má samozřejmě kromě zakladatelů Evana Spiegela a Bobby Murphyho, ze kterých se díky tomutu kroku stali miliardáři, radost i velká spousta investorů, mezi kterými však najdeme i poměrně netradiční jména a subjekty. Jako například katolickou soukromou střední školu Saint Francis high school z kalifornského Mountain View.

Ta totiž v roce roce 2012, tedy v době kdy Snapchat pomalu začínal, na základě doporučení otce jednoho ze studentů Barryho Eggerse, který je zakladatelem investičního fondu Lightspeed Venture Partners, investovala do tohoto startupu dnešní optikou naprosto směšnou částku ve výši 15 tisíc dolarů, v přepočtu asi 380 tisíc Kč.

A toto rozhodnutí se náramně vyplatilo, jelikož škola nyní během IPO prodala 2/3 akcií Snapchatu právě při ceně 17 dolarů za akcii, díky čemuž vydělala přibližně 24 milionů dolarů (v přepočtu cca 614 milionů korun). Navíc díky tomu, že škola si ještě stále ponechala 1/3 akcií, je třeba počítat s tím, že si na dalších pár milionů dolarů přijde.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym