Podívejte se do nových kanceláří českého startupu Kiwi.com v Brně
, /

Podívejte se do nových kanceláří českého startupu Kiwi.com v Brně

Podívejte se do nových kanceláří českého startupu Kiwi.com v Brně

Brněnský technologický startup Kiwi.com (dříve Skypicker), který lidem umožňuje vyhledávat levné kombinace letenek od aerolinek, které spolu nespolupracují, se nedávno z důvodu raketového růstu firmy přestěhoval do nových kanceláří v brněnském Campus Science Parku, jejichž konstrukci a design si vzalo na starost studio Kaplan Architekti. Takhle to vypadá uvnitř…

Intel za 15 miliard dolarů kupuje firmu, která kdysi pomohla vytvořit autopilota pro Teslu

Na poli autonomních aut se pravděpodobně schyluje k dalším novinkám, protože mezi konkurenty v podobě Tesly, Faraday...

Zadání
„Nové kanceláře se řešily ruku v ruce s rebrandingem. Skypicker se změnil v Kiwi.com.
Nebylo zcela jasné, v jakou firmu se tehdy ještě Skypicker vlastně přerodí. Měnila se barevnost, logo a návrh prostor na to musel bleskově reagovat. Vyvíjela se také struktura zaměstnanců, stále přibývali noví, a to nejen do callcentra ale také do všech pater managementu. Mnohé kaceláře se navrhovaly jako výhledové, ale již při nastěhování byly plně obsazené. Samotné zadání se tak rodilo v souběhu s návrhy. A jeho neustálé zpřesňování probíhalo až do kolaudace.
V době, když jsme začali na zakázce pracovat, sídlil Skypicker v prvorepublikové vile v Masarykově čtvrti. V každé místnosti se tlačily týmy programátorů spolu s facility managementem, HR i finančním oddělením, vše bylo velmi rodinné a velice specifické.
Některá jednání probíhala na lavičce v zahradě, některá v nádherné kruhové pracovně ve vile.
Jedním z požadavků klienta tak pochopitelně bylo, abychom se pokusili tuto neopakovatelnou atmosféru přenést také do nových prostor.“

Návrh
„Půdorys programátorského patra je proto velice členitý s mnohými zákoutími, je zde použito mnoho pestrých materiálů a struktur. Zaměstnanci si mohou oblíbit jednotlivé části a vzniká tak zcela jiné pouto k místu než je tomu u neosobních velkoprostorových kanceláří. Důležitá část projektu je věnovaná i relaxačním a zábavním prvkům, které mimo jiné zahrnují relaxační místnosti, houpačkové jednací kouty, travnaté posezení s výhledem na západ slunce, kinosál, fitness či saunu s masérnou. Kanceláře managementu jsou už střídmější, ale koncepčně blízké IT. Nikdy nespící call centrum, které zajišťuje non-stop péči klientům z celého světa, je naopak řešeno maximálně efektivně a jednoduše. Téma nikdy nespícího města se odrazilo i v hravých uzamykatelných skříňkách a tapetách.“

Lokalita: Campus Science Park – Brno
Datum dokončení: 2017
Velikost: 8,600 m2
Design: Kaplan Architekti
Spoluautor: Horalik Atelier
Fotky: Radek Brunecky