Nový startup Daptly vytváří zrcadlové displeje pro chytrou domácnost, které lze ovládat hlasem a gesty

Filip HouskaFilip Houska

daptlymirror_main1000px
0Zobrazit komentáře

Není pochyb o tom, že technologie chytrých virtuálních asistentů stále roste a zdokonaluje se. Podle průzkumu společnosti Accenture ve Spojených státech využívá téměř polovina všech uživatelů chytrých zařízení právě asistenty jako Siri, Google Assistant nebo Alexa, a to i pro činnosti v domácnostech. A právě na tuto sféru cílí startup Daptly.

Daptly přichází s poměrně ambiciózním konceptem k tomu, jak zakomponovat technologii virtuálních asistentů do domácností běžných lidí a poskytnout tak zajímavou alternativu k výrobkům jako Amazon Alexa nebo Google Home. Projekt totiž představil The Picture Frame a The Mirror, chytrá zařízení na způsob tabletů, které lze ovládat pomocí hlasových povelů a gest.

seangaddis_1000px

Přečtěte si takéMall Group Jakuba Havrlanta má nového ředitele marketingu. Je jím Gaddis ze Skypu a AVGMall Group Jakuba Havrlanta má nového ředitele marketingu. Je jím Gaddis ze Skypu a AVG

Vedle způsobu ovládání zaujme i funkční výbava, která každému uživateli nabídne takřka vše potřebné. Nechybí tedy jak aplikace v podobě emailu, kalendáře, hudby, počasí, map a řady dalších, které mají neustále přibývat, tak ani podpora dalších chytrých doplňků pro domácnost, jež lze skrze toto rozhraní ovládat (osvětlení Hue, ovládání garážových dveří Garageio, kamera Nest Cam a tak dále).

mirror-1

Patrně nezbytným prvkem je v tomto případě i integrace hlasového asistenta, pomocí kterého lze veškeré úkony vykonávat pohodlněji a mnohdy i rychleji. V hlavní roli produktů Daptly je plnohodnotná verze asistentky Alexa od Amazonu, která se v poslední době těší velké oblibě.

Vyřiďte si emaily během úpravy vlasů

I když obě zařízení sdílí stejné softwarové zázemí, tak se částečně liší využitím. Zatímco varianta The Picture Frame je předurčena k postavení na stůl a případnému promítání fotek (kterých má v sobě uložených asi 50 tisíc, takže se může jednat i o jistý fotorámeček), The Mirror funguje jako chytré zrcadlo. Uživatelům se tedy otevírá možnost tolik kýženého multitaskingu, během kterého se mohou upravovat, zatímco si budou vyřizovat emaily nebo volat s blízkými, aniž by si museli obstarávat další zařízení.

daptly_2

Výrobky od Daptly rozhodně potenciál mají a je jen otázkou, jak dobře dokáží využít situaci na trhu. Přece jen soupeřit se stanicemi Google Home nebo Amazon Alexa, které sice nemají displej, ale velice silné funkční a uživatelské zázemí, nebude jednoduché. Každopádně obě varianty – The Picture Frame a The Mirror – je možné si nyní předobjednat s odesláním během prosince.

Foto: Daptly

Diskuze (0)

Novinka

Anonym