Na dalším setkání Backendisti.cz se bude řešit internet věcí, cloud infrastruktura nebo evoluce JavaScriptu

Jiří SvobodaJiří Svoboda

0Zobrazit komentáře

Na první dubnovou středu se chystá další setkání platformy Backendisti.cz, která již po páté zve všechny zájemce o cloudové, backendové a serverové technologie na line-up zajímavých přednášek a témat k diskuzi. Jako vždy se vstupem zdarma, občerstvením a závěrečnou networking sesssion. Hlavním pořadatelem celé série je Viktor Stískala z českého fintech startupu Twisto.

Přednáška od pořadatelů

Na úvodní dvacetiminutovku si vezme slovo právě Viktor Stískala, aby divákům v rámci bloku nazvaného Do it yourself IoT například ukázal, jak si vlastnoručně, bez znalostí elektroniky a téměř zadarmo naprogramoval systém pro žaluzie, které se automaticky zatáhnou při západu Slunce, nebo jak otevírá vstupní bránu do práce pomocí příkazu v komunikační appce Slack. Upřesní, jak to zvládl i přesto, že obě dvě zařízení fungovaly předtím kompletně offline.

daptlymirror_main1000px

Přečtěte si takéNový startup Daptly vytváří zrcadlové displeje pro chytrou domácnost, které lze ovládat hlasem a gestyNový startup Daptly vytváří zrcadlové displeje pro chytrou domácnost, které lze ovládat hlasem a gesty

Cloud infrastruktura v DataBreakers

V druhém bodu programu se představí Tomáš Kurinec z firmy DataBreakers, která slouží firmám v oblastech big data, umělé inteligence a automatizace. Konkrétně na této přednášce se účastníci dozví, jak se podařilo vybudovat cloud container-based infrastrukturu s využitím DC/OS od Apache za zlomek ceny oproti jiným řešení.

Evoluce asynchronního Javascriptu v Node.js 

Tematicky specifikou přednášku nabídne jako třetí v pořadí Jiří Šmolík, backend developer ze společnosti Ackee. Řekne více o osvědčených postupech, které zjednodušují práci s asynchronními operacemi i o novinkách, které v této oblasti přináší nová verze JavaScriptu ES7.

backendisti1

Backendisti se pokaždé konají v jiných prostorách a pátá epizoda nebude výjimkou. Zájemci tak mohou ve středu 5. dubna v 18:00 dorazit do karlínských kanceláří společnosti Ackee. K účasti se jen stačí zaregistrovat přes platformu EventBrite.

backendisti

Foto: Backendisti.cz

Diskuze (0)

Novinka

Anonym