Jeden ze zakladatelů Androidu odhalil první detaily svého nového smartphonu

androidtease
0Zobrazit komentáře

Trh s chytrými telefony se po letech kralování iPhonů a Samsungů může konečně dočkat plnohodnotné konkurence, která má potenciál zamíchat kartami. Svůj první konkurenční model smartphonu se už za pár měsíců chystá představit jeden z otců Androidu, Andy Rubin, o kterém jsme psali před asi rokem a půl.

Na novince se kromě bývalého inženýra Googlu, Rubina, podílejí manažeři, kteří zkušenosti sbírali právě v Samsungu, Apple, Magic Leap či v HTC. Své nadšení sdílel Andy Rubin včera na svém twitterovém účtu.

shipnntop2

Přečtěte si takéTato služba vám umožní nakupovat na zahraničních e-shopech, které běžně nedoručují do ČeskaTato služba vám umožní nakupovat na zahraničních e-shopech, které běžně nedoručují do Česka

Rubin, jakožto zakladatel a CEO startupu Essential, z jehož dílny nový hardware vzejde, včera na Twitteru odhalil jen jeho malou část. Z fotky se dá však leccos vyvodit. Na první pohled zaujme ultra tenký rám, který přenechává prostor pro maximální velikost displeje. Patrné taky je, že nový přístroj poběží na androidím systému, což prozrazují známé systémové ikony.

andyrubin

Podle všeho by se cena novinky měla pohybovat kolem 649 dolarů, tedy asi 16 100 korun a mezi konkurencí by měl telefon vyčnívat propojením s pokročilou umělou inteligencí, která doplní samotný systém a bude schopna například ovládat domácnost. Na další podrobnosti si budeme muset počkat. Novinka by však měla být odhalena již kolem léta letošního roku.

Foto: Joi Ito / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym