Jan Barta a spol. prostřednictvím Pale Fire Capital kupují většinový podíl v TopRecepty.cz

barta

Jan Barta

0Zobrazit komentáře

Trio internetových podnikatelů, Jan Barta, Dušan Šenkypl a David Holý, kteří spolu již delší dobu provozují NetBrokers Holding a několik dalších projektů, se v druhé polovině minulého roku rozhodlo vypustit svůj vlastní investiční fond s názvem Pale Fire Capital, ve kterém chtějí během tří let proinvestovat kolem jedné miliardy korun.

Pod Pale Fire Capital aktuálně patří vietnamské bistro Bahn-Mi-Ba, výsadba topolů na zpracování biomasy, bulvární server Extra.cz, Poptavej.cz, Semantic Visions, Favi.cz nebo dva nové projekty včetně JenPrace.cz. Až dosud byla odhadovaná hodnota všech aktiv zhruba na 200 milionech korun – ta se teď ale posunuje výše s novou investicí.

jakub-havrlant

Přečtěte si takéRockaway Jakuba Havrlanta získává pod Mall Group 100% podíl v e-shopu Prodeti.czRockaway Jakuba Havrlanta získává pod Mall Group 100% podíl v e-shopu Prodeti.cz

Fond totiž pod svá křídla přibral 80% podíl v jednom z největších serverů zaměřených na recepty, TopRecepty.cz, který do nynějška vedli Radek Jurný, Libor Hoření a částečně HyperMedia. V serveru by po všech změnách měl ovšem zůstat už pouze Libor Hoření, kterému zůstane dvacetiprocentní podíl ve webu s více než 1,2 miliony unikátních návštěvníků měsíčně.

toprecepty 2

Výše transakce ovšem zůstala neznámá. Dá se očekávat, že v průběhu tohoto roku si Pale Fire Capital vyhlédne podobných cílů více. Je navíc otázkou, kam se podaří TopRecepty.cz posunout, jelikož momentálně stojí za jedničkou na trhu v tomto segmentu, Vareni.cz, spadající pod Centrum.cz, respektive vydavatelství Economia a.s. Zdeňka Bakaly.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym