„Czech Made Man“ Zdeněk Kubík navýšil svůj podíl v pražské taxislužbě SEDOP

0Zobrazit komentáře

Jeden z mnoha podnikatelů, kterým se dlouhodobě úspěšně daří zůstávat mimo pozornost médií je Zdeněk Kubík. Ten začínal podobně jako spoluzakladatel ePojisteni.cz nebo fondu Pale Fire Capital, Jan Barta, na byznysu s doménami, když je kolem roku 2004 začal ve velkém nakupovat a poté vydělávat na jejich překlepových verzích. Částečnou pravdu o jeho životě je možné vidět v českém filmu Czech Made Man, který se inspiroval jeho příběhem a který sám, stejně jako několik dalších, produkoval.

Kubíkovi se ovšem mimo jiné podařilo spustit i několik dalších byznysů, o kterých se moc nemluví. Mezi jeho poslední obchody se řadí vstup do známé pražské taxislužby SEDOP Taxi, založené v roce 1991 Františkem Brunclíkem a Petrem Vyčítalem. Ti z firmy v roce 2015 vyplatili o 10 let dříve přibraného společníka Miloše Plašila, který držel 40% podíl a v roce 2016 odprodali 100% podíl společnosti Czech Real Estate Investment Trust s.r.o., napůl vlastněné Kubíkem a  Petrem Řezníčkem.

1410510688Daniel-Kretinsky

Přečtěte si takéDaniel Křetínský se poprvé zařadil k dolarovým miliardářům. Jeho jmění se odhaduje na 2 miliardy dolarůDaniel Křetínský se poprvé zařadil k dolarovým miliardářům. Jeho jmění se odhaduje na 2 miliardy dolarů

Před přibližně týdnem se v rámci vlastnické struktury odehrály další změny. Vlastnictví taxislužby firmou Czech Real Estate Investment Trust s.r.o. přešlo na 25% podíl, s tím, že 75 procent ve firmě na sebe přepsal přímo Zdeněk Kubík jakožto fyzická osoba, který se zároveň stal jediným jednatelem.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym