Čínský internetový gigant Tencent koupil akcie Tesly v aktuální hodnotě 2,2 miliard dolarů

Filip HouskaFilip Houska

teslamodel3_1

Tesla Model 3

0Zobrazit komentáře

Druhá nejhodnotnější asijská společnost a zároveň internetový gigant, čínský Tencent, přidává na svém vysokém tempu na akciovém a investičním trhu a ohlašuje další zajímavou novinku, která se nyní týká Muskovy inovativní automobilky Tesla.

Tencent, který drží podíl i ve společnosti Snap (Snapchat) a dlouhodobě operuje s čínskou chatovací službou WeChat, totiž v Tesle koupil 5procentní podíl a drží 8 167 544 akcií v nákupní hodnotě 1,78 miliard dolarů, které mají při aktuální situaci na trhu odhadní cenu okolo 2,2 miliard. Tímto strategickým krokem se v Tesle stává jedním z nejdominantnějších akcionářů.

soulmachines_main

Přečtěte si takéAI startup Soul Machines vytváří inteligentní virtuální asistenty, kteří umí rozpoznat lidské emoceAI startup Soul Machines vytváří inteligentní virtuální asistenty, kteří umí rozpoznat lidské emoce

Asijský internetový gigant, který za minulý rok vykázal prodeje v hodnotě necelých 22 miliard dolarů, tedy opět rozšiřuje své již poměrně napěchované portfolio investic o další cennou položku, která bude stát po boku firem jako Didi Chuxing (čínská alternativa k Uberu) nebo služeb v podobě čínského realitního vyhledávače Leju a řady dalších.

didi

Široké pole působnosti

Nedávno Tencent mimo jiné investoval 350 milionů dolarů do rostoucí čínské photo-sharingové aplikace Kuaishou a posílil svůj zájem o umělou inteligenci, když do svých výzkumných laboratoří přetáhl experta na strojové učení z oblíbeného asijského vyhledávače Baidu.

baidu
Foto: Press Kit | Tesla

Diskuze (0)

Novinka

Anonym