České startup studio Usertech rebranduje na U+

Michal PtáčekMichal Ptáček

beranek11
0Zobrazit komentáře

České startupové studio Usertech, do jehož portfolia spadají projekty jako finanční služby Zonky, Sečteno, poradenská služba Autotým, či vlastní startupy Traffika, Singlecase nebo LensID, si na konec měsíce března přichystalo velkou novinku. Společnost v jejímž čele stojí zakladatel a CEO Jan Beránek (foto nahoře) totiž kompletně rebranduje z názvu Usertech na U+.

john-1

Přečtěte si takéČechoameričan John Vanhara po Shipitu prodává svoji firmu na zakládání společností v USAČechoameričan John Vanhara po Shipitu prodává svoji firmu na zakládání společností v USA

Rebranding, ke kterému došlo zejména z důvodu stále větší aktivity na americkém trhu, pak doprovází novinky ve struktuře firmy, zejména vzniku nových divizí, které nabízí nevývojové služby – U+Design a U+Cloud, které doplňují už dřívější divizi U+Ventures vyvíjející vlastní startupy: eHotel, Traffika, LensID, James, SingleCase nebo americký startup Igluu.

“Rosteme na českém i americkém trhu a název Usertech pro nás začal být zejména v USA omezující. U+ mnohem lépe reprezentuje naše služby jak klientům, tak dovnitř do dnes již 90členného týmu,” říká o nové identitě Jan Beránek, zakladatel a CEO firmy. “Výhodou je, že brand U+ používáme ve vizuální podobě přes tři roky. Největší změnou je tak náš nový web na jednopísmenné doméně u.plus” dodává.

Nově vzniklá divize U+Cloud má na starost kompletní správu Amazon Web Services, divize U+Design pak naopak cílí na tradiční klienty typu T-Mobile, kteří hledají estetické a funkční řešení a nemají ambice stavět vlastní startupy. Divizi U+Design povede Tomáš Nečas, který doteď působil v U+ na pozici Creative Directora a dříve pracoval v agenturách Scholz & Friends a Freya.

U+ má jinak momentálně pobočku v San Franciscu, kterou vede Kate Bunina, v New Yorku, kterou vede bývalý zástupce CzechInvestuv New Yorku, Jan Fried, a pobočku v Praze, kterou má na starost právě zakladatel studia Jan Beránek.

Tomáš Nečas z nové divize U+Design

Diskuze (0)

Novinka

Anonym