Čechoameričan John Vanhara po Shipitu prodává svoji firmu na zakládání společností v USA

Zakladatel Shipito John Vanhara

0Zobrazit komentáře

Jsou to necelé dva roky od doby, kdy Čech žijící v USA, John Vanhara, prodal společnosti Tritium Partners po 7 letech fungování svoji firmu Shipito na přeposílání balíků. Po prodeji mu tak mimo několika skladů a dalších nemovitostí zbyla jediná dlouhodobě fungující firma, IncParadise, spadající pod nevadskou Eastbiz.com, Inc., soustředící se na zakládání společností v USA.

V té se během několika posledních dní udály zásadní změny – 100% podíl jde do rukou hongkongské firmy Startupr Hong Kong Limited, provozující mimo jiné i projekt na zakládání společností v USA a Hong Kongu, Startupr. Souběžně s tím tak vznikl nový subjekt IncParadise Inc., který se mimo převzetí kompletního byznysu soustředí na vývoj nového compliance softwaru pro USA, jenž by se měl připojit k nabízeným službám IncParadise a do kterého Startupr potencionálně hledá další investory.

brandembassy

Přečtěte si takéNová posila českého startupu Brand Embassy má za úkol zvýšit roční obrat na 100 milionů dolarůNová posila českého startupu Brand Embassy má za úkol zvýšit roční obrat na 100 milionů dolarů

Mimo vývoje softwaru a několika dalších změn se chystá nové vedení rozšířit pobočky z nevadského Las Vegas do dvou dalších lokalit, konkrétně do Kalifornie a Wyomingu. V celé skupině Startupr Hong Kong Limited včetně nově založeného IncParadise pak podle našich informací pracuje na 30 lidí.

incparadise

Transakce se pohybovala v řádu několikanásobku ebitda, což by podle našeho odhadu mělo znamenat nižší jednotky milionů dolarů – finální výši ovšem ani jedna ze stran nepotvrdila. Vanhara si tak po mnoha letech kompletně uvolnil ruce k budování nového projektu, kterým je rozvoj vlastního pizza rozvozu s napojením na nové technologie v kalifornském Palos Verdes, jedné z částí Los Angeles.

Foto: JIC

Diskuze (0)

Novinka

Anonym