Zakladatel a CEO Uberu odchází z Trumpova poradenského týmu. Elon Musk zatím zůstává

Jiří SvobodaJiří Svoboda

donald-trump
0Zobrazit komentáře

První kroky Donalda Trumpa z pozice nového amerického prezidenta vyvolaly mezi lidmi poměrně dost velké nevole a nenechaly chladnými i některé jeho přímé spolupracovníky, včetně členů nedávno sestaveného ekonomického fóra.

Elon Musk a Travis Kalanick

Do něj Trump sezval největší osobnosti z amerického byznysu a inovací, kromě jiných i Travise Kalanicka, CEO a zakladatele Uberu, nebo Elona Muska, zakladatele Tesly a SpaceX. První zmiňovaný ale sotva po dvou měsících na této pozici končí.

trump

Přečtěte si takéTech osobnosti bojují proti nesmyslnému nařízení Donalda Trumpa k omezení imigraceTech osobnosti bojují proti nesmyslnému nařízení Donalda Trumpa k omezení imigrace

Kalanick ke svému odchodu odeslal oznámení svým zaměstnancům, ve kterém stojí že zapojení do skupiny neznamená, že podporuje Trumpovu politiku, naneštěstí to ale přesně tak podle něho bylo interpretováno. Deník New York Times uvedl, že po kontroverzním protiimigrantském nařízení čelil kvůli své spolupráci tlaku i ze strany svých zaměstnanců.

travis

Bývalý CEO Uberu, Travis Kalanick

Možná ještě větší tlak ale vytvořila veřejnost na základě tak trochu přehnané kampaně #DeleteUber, která se spustila potom, co se řidiči Uberu jezdili na letiště JFK v New Yorku i během sobotní stávky taxikářů, kteří tak taktéž vyjadřovali nesouhlas s Trumpovým nařízením.

Musk to nevzdává

Zakladatel a současný CEO Uberu oznámil vstup do skupiny v půlce prosince společně s Elonem Muskem, ten se však pod tlakem nezlomil a na své pozici bude v rámci prezidentského týmu pokračovat. Stejně jako v minulosti to i nyní odůvodňuje tak, že chce zprostředkovat zpětnou vazbu v otázkách přestupu lidstva na plně obnovitelné energie a kolonizace na Mars. Zároveň ale zdůrazňuje, že to neznamená, že s Trumpovou politikou souhlasí.

Foto: gageskidmore/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym